SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kendi evlatlarımıza neden düşmanız…
22.08.2018

Aslında sosyolojik bir araştırma konusu. Bugüne kadar neden yapılmadı bilinmez. Trabzon insanı yabancıya olabildiğince misafirperverdir. Gel gör ki aynı hoşgörüyü kendi evlatlarımıza göstermeyiz. Elin gâvuru gelir hak etmediği milyonlarca doları cebine koyar, çeker gider. Ama bizim çocuğumuz olursa ona verilen para hep tartışma konusu olur. Bir Zeki Yavru vakası buna son örnek oluşturuyor. Bonservisini bedava alıyor kendi haklarından ve parasından Gençlerbirliği’nden vazgeçiyor. Trabzonspor’a gel dedikleri için koşa koşa geliyor. Sonrası kaos. Aman Allah’ım.!!! Sosyal medyada işitmediği hakaret kalmıyor. Bir bebek bekleyen bir ailenin psikolojisi bozuluyor. Kim mi yapıyor? Tabi biz yapıyoruz bu memleketin insanları…

Yusuf ve Abdülkadir’i övüyoruz. Ancak maçta bir pas hatasına bile hoşgörü göstermiyoruz. Bu yetmiyormuş gibi kendini bilmez futbol düşmanlarının ağıza alınmayacak küfürlerini işitiyoruz. Kalıplarına baksan adam sanıyorsunuz. Bu küfür etmek neyin nesi.!!!

Trabzonspor’da oynayan yabancılar için burası cennet. Çünkü bu kentin yabancı hayranlığında sınır yok. Onlara söz yok. Onlar ne yaparsa yapsınlar hoşgörü sınırsız. Hatta paralarını alamazsa da Fifa ya gidebilirler. Gerekirse saha da vurdumduymaz tavır içinde futbol oynayabilirler. Nasıl olsa bu seyirci kendi evlatlarına hep düşman.!!!!

Artık bu Trabzon’un kendine bir çeki düzen verme zaman gelmiş ve geçmekte. Kendini değerlerimizi önce koruyacağız, onlara sahip çıkacağız, yeni değerler yetiştirmek için gayret göstereceğiz. Kendi insanımızı daha çok seveceğiz. Yoksa” bize her yer Trabzon” sözü anlamsızlıktan öte gitmez.

ALT YAPI NASIL YOK OLDU...

Alt yapı işi kolay değil...

Dünya’daki örneklere bakınca bu işin en az 10 yıllık yatırım ve sonraki 10 yılda sabır gerektirdiğini görüyoruz. Peki bizde bu var mı?. Barselona, Ajax, Real Madrid, Liverpool, Bayern Münih, daha nice dünya takımları alt yapılarını güçlendirici çalışmaları ve yatırımları sürekli ekonomik olarak destekliyor, yetiştirdiği futbolcuları kendi takımında oynamasa bile diğer takımlara pazarlıyor. Ama hepsinin bir sistemi var. Nasıl futbolcu seçilir, kriterleri nedir, hangi sistem için antrenman yapılır, gelişim dönemleri yakından takip edilir. Daha nice kriterleri uygularlar. Bunun adına da sistem derler. Ne yazık ki Trabzonspor’da bugüne kadar adı belli olan bir sistem hiçbir zaman olmamıştır. Sürekli adamcılık yapılan alt yapı, devamlı değişen kadrosu, sayesinde kalıcı bir model oluşturulamamıştır. Buna rağmen alt yapı gündem den hiç düşmemiş, kurtuluşun yeri olarak gösterilmiştir. Buna karşılık ekonomik olarak ta en az bütçelendirme alt yapıya yapılmıştır.

Yusuf ve Abdulkadir bir sistemin sonucu ortaya çıkmamıştır. Var olan yetenekleri onları ortaya çıkarmıştır. Onların varlığı bile alt yapı yetersizliğini örtmeye yetmemektedir. Barselona alt yapısındaki futbolcuların analitik özelliği öncelikledir. Futbol bir zeka işidir zekasını kullananlar daha başarılı olur 01.07.2013 yılında Sadi Tekelioğlu alt yapıda bir sistem oturmak için mücadele etmiş kısa zamanda doğru uygulamalarıyla mesafe kat etmeye çalışmıştır. Her ne kadar hazır bulduğu futbolcuları ben keşfettim diyen bir komisyoncu antrenör olsa da alt yapıdan üst yapıya son dönemlerde futbolcu çıkması da Sadi Tekelioğlu döneminde gerçekleşmiştir. Dönemin Trabzonspor’u borca batıran başkanının kaprisi sayesinde Sadi Tekelioğlu görevine devam ettirilmedi. Türkiye’de alt yapının dilinden anlayan Teknik direktörü işi bilmeyen cahil yöneticiler başkalarına teslim edince Trabzonspor alt yapısı iki yılda bitti. Bırakın alt yapıda oyuncu yetiştirmesini Türkiye şampiyonluğu bile bulunmuyordu.

Tekelioğlu’nun döneminde her sene tüm kategorilerde Türkiye şampiyonluklar yaşandı. Bugün alt yapıya baktığımızda içler acısı acınacak durumu var. Alt yapıyı ne hala getirdiniz. Cezalı futbolcu oynatmak Birde utanmadan sıkılmadan zat diye hitap eden hoca. Yavuz hırsızı bastırır gibi sende hatanı bastırmaya çalışıp zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmaya çalışıyorsunuz. Biz kimsenin ekmeği ile oynamayız. Bari sucunuzu kabul edin. Doğruları dile getirenlere ZAT diye hitap eden antrenöre sözüm o ki; bu davranış sizin antrenörlük kariyerinize katkı sağlamıyor.Başıboş, sistemsiz, ne yaptığı belli olmayan bu alt yapıyla ancak halt edersiniz...

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap