SON DAKİKA
SON DAKİKA


Turkcell’de ilk sırada olmak!
14.09.2022

Olur ya!

Ama abonelik, ama ödeme, ama internet ile ilgili problem zuhur eder de, TURKCELL’in erişim numaralarını ararsınız!

İlk duyduğunuz anons aynen şöyledir:

“Şu anda diğer müşterilerimize hizmet verilmektedir.”

Sonra; “Siz bekleyen müşterilerimiz arasında birinci sıradasınız.” diye durum tespiti ve taahhüdünü duyarsınız.

Duyar da beklemeye başlarsınız ama, her 2 dakikada bir aynı anonsu yani “Siz bekleyen müşterilerimiz arasında birinci sıradasınız.”ı nakarat misali duymaya devam edersiniz.

Ben, yani TURKCELL’in vazgeçilmez müşterilerinden olmayı cep telefonu çıktığından beri sürdüren birisi olarak bir kez 10 dakika, sonrasında ise 40 dakika bekledim durdum.

1’inci sıra bir türlü sıra gelmedi. Gelmeyince telefonu kapattım.


Sonra ilgili birimi aradım ve de şu şikayeti yaptım:

“Birinci olduğumu söylüyor ve aradan 40 dakika geçmesine rağmen bana sıra gelmiyor ise, ya elemanlarınız çok konuşuyor, ya da sırf aboneleri telefon başında tutmak için bu yöntemi uyguluyorsunuz. Bir başka deyişle müşterilerinizi aldatıyor, kandırıyorsunuz. Bu hiç yakışık almıyor.”

En sonunda da; “Birinci olan; ‘Ha oldu olacak’ diyerek bu kadar bekliyor ise, diğer sıradakilerin halini düşünmek bile istemiyorum” diye aklımdan da geçirmedim değil!

Şikayeti ve yanlışlığı mecrasına ulaştırdık. Bir de “Söz uçar yazı kalır.” diyerek kamuoyu ile paylaşalım, belki hatayı düzeltirler.


HELÂL AKREDİTASYONA HARAM UYARISI!


Her ne kadar “Helâl ile haramın karıştığı.” bir ortamda işler yürüyor gibi görünse de, gazetedeki “26 kuruluşa helâl akreditasyon belgesi.” başlıklı haberi okuyunca, “Güler misin, ağlar mısın?” diye kendi kendime söylenmedim değil!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un verdiği bilgiye göre, 73 başvurudan 26’sı helal akreditasyon belgesinin 790 ürün için verilmiş.

Ama işin en ilginç yanı nedir bilir misiniz?

Bu işleri kontrol eden Helal Akreditasyon Kurumu’nun gerektiğinde 100 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar para cezası verebileceğinin de bildirilmesi.

Yani, helâllikle uğraşanların bile harama teşebbüs edebileceklerinin var sayılması!


O Kİ BALIK SEZONU AÇILDI…


Birincisi Trabzon’un tüm ilçelerinde var olan ama bir tek Arsin’de bulunmayan balıkçı barınaklarının akıbetini soralım!

İkincisi, Trabzon’da tam teşekküllü bir balıkhanenin bulunmamasından dem vuralım!


1 LARİ, 6 TL OLMUŞ İSE…


O ki Azerbaycan’a kadar uzanmadık, onlar yakına geldiler, o zaman bir başka fındık üreticisi komşu Gürcistan’ın para pul ile olan ilişkisinin boyutunu bakıp, biraz değil, epeyce hayıflanalım.

Çok değil, bundan 10 yıl önce 1 TL verip 1.2 Lari alabildiğimiz Gürcistan’da, şimdi durum, “biz 6 TL verip, 1 Lari alabilme” noktasına geldi.

Sakın haa! Birileri çıkıp da, “Lari de dolara karşı değer kaybetti” diyerek zahiri kurtarmak için gerçeğin dışına çıkmasınlar.

Bugün Gürcistan’da 3 Lari 1 dolar ediyor. 10 yıl önce de durum farklı değildi.

Demek istiyorum ki, algı yaratma hesabına, kendi kendimizi yalanlara inanır hale getirmeyelim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap