SON DAKİKA
SON DAKİKA


Önce Gürcülere, Sonra Türklere!
22.05.2022

Trabzon Sebze ve Meyve Hali civarındaki Gürcistan plakalı TIR’ları görüp de, hal de gece 22.00-03.00 arasında sadece komşunun araçlarının yüklemesine izin verildiğini öğrenince “Nedir bu işin aslı astarı?” diyerek kısa bir araştırma yaptık.

Görerek öğrendik ki, üretim merkezlerinden Trabzon’a getirilen sebze ve meyveler, önce Gürcülere, sonra da kalır ise çevre illerde tüketilmesi için bizimkilere satılıyor. Yani Türk plakalı araçlar saat sabaha karşı 03.00’den itibaren buraya alınıyorlar.

Giremiyorlar; çünkü girişte devlet-i aliye adına görevlendirilmişlerce koyulmuyorlar.

Bu durumda, “Kendi ülkemde bile ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorum.” diyeni mi ararsınız; “Gürcülere malın iyisi, Türklere kötüsü.” diye yorum yapanı mı?

Dahası giriş çıkışlarda görevliler ile kavga eder hale gelen bizim memleketten olanları mı?

Bu; “Kimin işidir?”

Bu; “Ne haldir?”

Bu soruların cevapları da doğru dürüst yok. Cevabı veren de!

Ama sanırım 10 yıl önce bizim paramız, yani 1 TL, 1.2 Lari alır iken, bugün 1 Lari 5.7 TL alabiliyor da, onun için!

Demek ki, Türk parası sadece dolar değil, Gürcünün Lari’si karşısında bile perişan bir halde!

Kamu adına görev üstlenenler (bizim meslek de dahil) pek ilgilenmeseler de biz HAL de ki, halsizliği irdelemeye devam edeceğiz.

Çünkü bize öğretilen; “Önce can, sonra canan”dır.

TEK MİLLETİN İKİNCİ DEVLETİ

KARDEŞİNE DİYOR Kİ; “GEÇERSEN 700 DOLAR!”

Nasıl deniyor?

“Tek millet, iki devlet.”

Tek denilen Türk Milleti, iki olan ise Türkiye ile Azerbaycan.

Bu da kardeşlerin sadece evleri ayrı!

İyi de bizim TIR’lar ile Azerbaycan’a, ya da bu ülke üzerinden diğer Orta Asya devletlerine nakliyat yapanların “Bu nasıl kardeşlik?” sorusuna cevap aratan uygulamaya maruz bırakılmalarına ne denilecek?

UND Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer’in; “Biz Azerbaycan’dan geçiş ücreti almaz iken, Azeriler hiçbir ülkeden almadıklarını bizden tahsil ediyorlar” serzenişti hangi kardeşliğe sığdırılacak?

TIR başına 700 doları bulan bu ek maliyet için Sayın Özer’in yaptığı açıklamalar, hele hele “Bunların yaptığını aklımız almıyor” açıklamasının özeti şudur:

“Bunların yaptığı kardeşliği bırakın, insanlığa bile sığmaz.”

Sığdıranların mantığı ise halk arasında “kardeş kardeş ama, minzi para ile” yanlışından güç alıyor ise, ona da diyeceğimiz yok!

Ama Sayın Özer, “Olmaz olsun böyle kardeşlik” diye adeta feryat edecek hale de gelmiş, getirilmiş ise, hem bu kardeşliği gözden geçirmek, hem de Türkiye olarak kendimizi sıygaya çekmek gerekmiyor mu?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap