SON DAKİKA
SON DAKİKA


Habire “6 Ay Sonra” Deniyor İse…
22.06.2022

Ekonomide iyileşme, hele hele enflasyon düşme ve faizden kurtulma hesap ve hedefleri habire en azından 6 ay süre ile ötelenip, ertelenip duruyor.

Şimdi de “Mart 2023’ten itibaren düzelme olacak” denilerek bilmem kaçıncı 6 ay ve üzeri hedef kondu.

Dikkat ederseniz 10 yıldır süren bu “6 ay sonra bitecek” hedefi hiç bitmiyor.

Nedendir bilir misiniz?

Erkek adam sözünden dönmez de onun için!

“6 ay” diyorlar ise, zaman ve mekân tanımaksızın sözünde durup habire “6 ay” diyerek istikrar korunur da onun için!

SELVİ İTİBAR EDİYOR MU, ETMİYOR MU?

Türk Basını’nda geçmişin “Amiral Gemisi” olan ama bugün “Karadeniz’de Taka” bile olamayan Hürriyet Gazetesi, söz konusu tiraj olduğunda tepetaklak gitmeye devam ediyor.

Nasıl gitmesin ki?

Gazetelerin tirajlarında en önemli faktörlerden olan yazarlarla ilgili bir geçmişe bakın, bir de bugüne…

“Geçmiş geçmiştir, gelecek de gelecek. Bugün ise gerçektir” diyerek bugünkü Hürriyet’te yazanlardan Abdulkadir Selvi’nin geçen haftaki “Anketler ne diyor?” başlıklı yazısından iki cümleyi aktarıp değerlendirmeyi sizlere bırakalım.

Sayın Selvi şöyle başlamış: “Algı operasyonlarının aparatı haline dönüşmüş anketlere hiç itibar etmiyorum.”

Şöyle devam etmiş: “Güvenli kamuoyu araştırma şirketlerinin verilerini ise paylaşmaya özen gösteriyorum.”

Sonra da şöyle demiş: “Hilmi Taşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın anketini ise düzenli olarak paylaşmaya çalışıyorum.”

Ezcümle; Sayın Selvi, “Anket şirketlerinin hiçbirine değil, işime geleninkine itibar ediyorum.” diyerek başlasa idi belki inandırıcı olurdu!

LARİ 6 TL’Yİ BULDU…

Türkiye için 2 yıl önce bulunduğu 16’ncı sıradan tırmanarak “Dünyanın ekonomisi en gelişmiş ilk 10 ülke arasına girme” hedefi vardı.

Türkiye, aradan geçen zaman diliminde bırakın ekonomi de “Süper Lig”e çıkmayı, ilk 20’nin dışında kalarak “İkinci Lig’e” düştü.

Bu durumda Türkiye’nin kalkınmışlık mukayesesi, cismi deniz aşırıda ama etkisi her yerde olan ABD’nin doları ile değil de, daha alt kategorideki ligde olan Gürcistan’ın Larisi ile yapılır hale geldi.

Gürcülerin Larisi da Türk Lirası karşısında aldı başını gidiyor. Daha bir ay önce 5 TL’ye bir Lari alınırken, şimdi bu rakam 6’ya yükseldi.

Yeri gelmiş iken, o ki Gürcistan’dan dem vurduk, Trabzon Sebze ve Meyve Hal’inde Lari’nin Türk Lirasına önceliği acep yine devam ediyor mu?

TRABZON’UN HALİNE BAKIN!

-Demiryolu 80 yıldır konuşulur, ama döşenemiyor!

-Çevre yolu 30 yıldır, Trabzon’un güneyini çeviremiyor!

-Yatırım Adası “geçen sene idi, bu sene idi, gelecek yıl olacak” denilerek yattığı yerde daha çok bekleyeceğe benziyor!

-El alemin 1-2 yılda restore ettiği tarihi eserlerin Trabzon’dakilerinin dışlarındaki iskeleler 4-5 yıldır aynen duruyor!

-Ordu Boztepe’ye toz kondurmuyor, Trabzon’daki adaşı ise Betontepe oluyor!

-Ortahisar’da tarihi evler turizme açılmayarak, atıl durumlarını muhafaza edecek dernek ve vakıflara tahsis edilmiş heba ediliyor!

-DTM arazisinin tahsis edildiği yerdeki proje, taahhüdün üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, “aynı hamam, aynı tas” misali güvercinler ve kargaların iskanına imkân tanınıyor!

-Meşhur Tonya tereyağı için ev ekonomisi şekliyle süt üretebilecek her evde 1 kişiye, belirli süre sigortalı asgari ücret desteği verilmiyor. Ama “Fol Deresi süt aksa, piyasadaki tereyağına yetmez” denilecek kadar üretim yapılıyor!

-Şunlara bir de, her ilçede var olan, ama Arsin’de olmayan barınakları da ekleyeyim olsun bitsin!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap