SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fındıkta son söz sahibinde
31.07.2022

“Fındık üreticisini enflasyona ezdirmeyeceğiz” beyanının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin değil, Dünyanın en çok fındık üreten ili Ordu’da 2022 ürünü fındığın fiyatını açıklayacak.

Karar yetki sahibine tevdi edildiği için bugünden sonra “fazla söze gerek yok.”

Bizim en son tahminimiz, “Banko Ordu, plase Samsun” idi.

Ama büyük sürpriz hesabına Trabzon olur mu?

“Ağanın eli tutulmaz” diyenler de yok değil.

Bir de etkili ve yetkili yerden; “61 yaptırır deseydin daha iyi olurdu” mesajı ironi ile karışık gelince, “Olur mu?” diye kendi kendime sormadım da değil!

 

ALTINORDU’DA AŞKIN TÖREN


Yapıp eylediklerine, yani icraatlarına gözlerimizle şahitlik ediyorduk, kulaklarımızla da duyma fırsatını yakalayınca bir bütün halinde kısa bir değerlendirme yapma imkânı yakalamış olduk.

Ordu’nun tek olan merkez ilçesi Altınordu’nun Belediye Başkanı Aşkın Tören’in özellikle üretim merkezli amellerine göz atınca, “Ne zaman ki Türkiye’deki belediye başkanlarının çok büyük kısmı bunun gibi olursa, işte o zaman vatandaşın istediği değil, olması gerektiği gibi belediyeciliğe kavuşmuş oluruz” demedim değil.

120’ye yakın ülke ve 300’ü aşkın dünya kenti görmesinin sağladığı ufuk genişliği ile Aşkın Tören, Altınordu ismi ile Ordu’yu sadece fındıkta değil, yaşam kalitesinde de bir numara yaparsa şaşmayın.

 

SEN FINDIKLIKTA GEZİNİRKEN BEN DİKİYORDUM!


Kendisini mahkeme salonuna taşıyacağını anlayamadan, “Uşaklığın vücutta değil de kafa da olduğunu” halâ öğrenememesi yetmediği için lâf eylerken,  “fındıktan değil, odadan geçinen” müptezelin, yani günde iki kez doğruyu gösteren bozuk saat misali “fındıktan söz ederek basında yer almaya çaba gösteren” lâlettâyinin biri, bizimle ilgili iki kelâm eyleyerek sormuş!

“Sen hangi bahçeye gittin? Hangi ilde kaç bahçede bulundun? Hangi teknik bilgiye sahipsin?”

Önce aklıma hemen Mevlana’yı getirdi zahir!

“Bir lâfa bakarım lâf mı diye. Bir de söyleyene bakarım adam mı diye!”

Sonra da bırakın azda olsa fındık bahçemin bulunmasını…

Bırakın yarım asırlık meslek yaşamımda en çok fındığı bilenler ile haşır neşir olarak, Sakarya’dan Trabzon’a kadar tüm bahçeleri gezerek yazıp çizmemi…

Tam tamına 20 yıldır fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak için yaşlı bahçeleri söküp yeniden dikmek, diktirmek için onlarca proje ile fındıklıktan çıkmadığını cümle alem biliyor.

Amma şu harfendaz bilmiyor!

Neyi biliyor ki?

Nasıl bilsin ki?

Kimileri bunları yaparken, birileri de o sıralarda bahçelerde kısa şortla geziyordu.

 

TRABZONSPOR DÜŞÜNCE SİSTEMİMİZİ BLOKE ETMİŞ.


1984-89 arasında Trabzon’a yaptığı belediye başkanlığı vesilesi ile “Efsane” lâkabı ile de anılan Orhan Karakullukçu ile şehirden köye, tarladan fabrikaya, dağdan denize içinde yaşayanlar ile ilgili değerlendirmeleri Trabzon üzerinden yaparken ahvâlimizi iki cümle ile özetledi:

-“Trabzonspor bütün düşünce sistemimizi bloke etmiş. Halk da Trabzonspor’un dışında bir şey düşünüp, kolay kolay problem çözemiyor.”

Sonra da 4 kelime ile noktayı koydu: “Sakıncalı bir durum yani!”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap