SON DAKİKA
SON DAKİKA


Banko Ordu, Fındıkçıyı Enflasyona Ezdirmez…
29.07.2022

Ben diyeyim “Fındık fiyatı açıklanıyor”, siz söyleyin “Dananın kuyruğu kopuyor!” 30 Temmuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 ürünü fındık fiyatı Ordu’da açıklanıyor. Hani şu bizim “Banko Ordu (52), plase Samsun (55)” diye tahmin ettiğimiz 50 ile 55 TL arasında ilan edileceğini iddiasında bulunduğumuz 50 randımanlı kabuklu fındığın fiyatı…

Bizim tahminimiz tutar mı? Şimdiye kadar genelde tutturduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan da son açıklamasında; “Bütün fındık müstahsilini asla enflasyona ezdirmeyiz” diyerek işareti verdi zaten. Geçen yıl TMO tarafından fındığa kaç lira verilmişti? 26-27 lira değil mi? Gerçek enflasyonun yüzde 100 olduğunu kabul edip yeni ürüne fiyat verdiğiniz zaman kaç lira eder? 52-54 TL değil mi?  Bu rakamlar da 52 ile Ordu’ya, 54 ile (Sakarya) yaklaşıp 55’lik Samsun’a denk geldiğine göre! Fiyat 3 aşağı 5 yukarı bellidir.  Banko Ordu. Plase Samsun.

İKİNCİ SINIF VATANDAŞ KİM YAPIYOR?

Detaya girerek, zaten karman çorman olan kafaları hepten karıştırmak yerine “kıssadan hisse” diyerek Trabzon’a gelen Arap turistlere kızanların “İkinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz” ben diyeyim “tepkisine”, siz söyleyin “serzenişine” iki satır ile yorum getirmek isteniyor ise şu gerçeği kimse bir kenara koymasın:

Yerliye, ikinci sınıf vatandaş muamelesini yapanlar Araplar değil, yine yerliler! Hatta o yerlilerin eşi, dostu, arkadaşı, tanıdığı, bildiği! Yani kendilerinden biri! Dahasını iddia edebilirim!  Arapları tercih edilmesine kızıp da, şikayet edilen muameleyi yapanların yerinde kendileri olsalar, onlardan farklı hareket etmezlerdi! Onun için “En kötü gerçek, en güzel yalandan iyidir” diyerek şu kendilerini kandırmaktan ve suç ile suçluyu da kendi dışında aramaktan vazgeçsinler!

GAZETE SATAN YOK Kİ, VATANDAŞ ALSIN!

Tamam! Gelişen teknoloji, cep telefonundan her türlü basın yayın organının takip edilebilmesinin yazılı basının amiral gemileri olan gazetelerin tirajlarına olumsuz etkisi çok büyük. Ama buna rağmen gazete okumak isteyen çoklar var. Ancak gel de, gazete alacak bayi, yer bul bakayım! Örneğin Trabzon’un en hareketli yerlerine bakın. Meydanda bir tane var. Pazarkapı ve Kalkınma gibi kalabalık yerler başta olmak üzere hemen hemen çok yerde gazete bulup almak imkânsız. Satılmayanı da almak mümkün olmadığına göre… Haksızlık da etmeyelim! Arabanıza benzin alabildiğiniz bazı istasyonlar ile raflardaki fiyatları geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artmış büyük marketlerin bir kısmında gazete satıldığını da belirtelim!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap