SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sahi,İngilizler kimse sevmez?
12.11.2018

İngiliz tarihçi Arnold Toynbee, 100 yıl önce, kendi devletinin politikasını açıkça ifade ediyor:

“Güney Müslümanlığı, EŞARİLİK (Fas’tan Arabistan’a) bizim için tehlike olmaktan çıkmıştır. Bir şeyh satın alır, hepsini yönetirsiniz. Bizim için Kuzey Müslümanlığı, MATURİDİLİK (İstanbul’dan Buhara’ya Türk Bölgesi) tehlikelidir. BUNLAR BİLİMLE BARIŞIKTIR. O nedenle her zaman Atatürk gibi bir asi çıkabilir. Önlemi şimdiden alınmalıdır.” İfade aynen bu, sevgili dostlar. Öyleyse İngilizler Atatürk’ü sevebilir mi? Hayır! Bağımsızlığı seveni Avrupalılar sevmez!

Türk milleti 2 gün önce sevdiğini gösterdi ya o bize yeter.

O kutlu insanı başka niçin sevmezler?

Avrupalılar Orta Asya’nın (sözde) kendi ilk atalarının anavatanı olduğunu iddia ediyorlar. Tezleri budur. Atatürk ise bu bölgenin Türk vatanı olduğunu ve Türklerin buradan başka yerlere yayıldığını belirten TÜRK TARİH TEZİNİ ortaya koyar. Bunu söyleyen ilk ve tek devlet başkanıdır. Doğru olan da budur. Vefatından sonra ise farklı karakterli iç ve dış yapılar Avrupa’nın görüşünde birleşmişler ve bugün iyice ölçüyü kaybeden uyduruk tarih eğitimini getirmişlerdir. Bu kesimler işlerine gelmediği zamanlarda, açıkçası Avrupa’nın görüşünü desteklemek yani, Türk devletini ve tarihini kötülemek için resmi tarih tezidir, inanılmaz derler. Oysa bugünkü devlet görüşü doğru değildir ve Türklüğün de aleyhindedir.

Batılılar kendi tarihlerini hiçbir şekilde 1000 yıldan daha önceye indiremiyorlar. Yunanlıları hiç sevmedikleri halde sırf bu ihtiyaçtan dolayı Yunan medeniyetini olduğundan daha üstün göstererek sahipleniyorlar. Böylece kendi tarihlerini de daha eskiye götürmüş görüntüsü verirler. Neresinden bakarsanız bakınız medeniyetin başlangıcı ve uzun yıllar içinde gelişmesi Avrupa kıtasının dışında olmuştur.

Bu durumda A. Toynbee’nin sözleri önem kazanıyor! Türklüğü reddeden Marksistlerle bilim dışı ve yabancı telkinlerine açık olan dinci kesim hem bilerek hem de bilmeyerek Avrupalıların görüşlerine hizmet ediyorlar. Atatürk’ü sev(e)meyenler Türklüğü de sev(e)miyorlar! Bunun tersini de söyleyebiliriz: Türklüğü sev(e)meyenler Atatürk’ü de sev(e)miyorlar! Çünkü bunlar İngiltere adına Anadolu’yu işgal eden “Yunan ordusuna halifenin ordusudur, destekleyin” diye fetva çıkartan şeyhülislamın kırıntılarıdır. O Yunan ordusu ki kocalarının gözleri önünde köyün kadınlarına tecavüz edip kurşuna diziyor. Bir adam ki, o Yunan ordusunu denize döküp yok ediyor, birileri de onu sevmiyor!!!

Kırgız Türkleri’nin bir atasözü vardır. DEVLET BÜYÜK AİLEDİR derler. Burada açıkça bellidir ki; aklı başında bir insan nasıl kendi ailesi, anası, babası, kardeşleri, karısı ve çocukları için canla başla çalışıyorsa, onları sevip koruyorsa milletini ve milletinin kurduğu devletini (yani kendi büyük ailesini) de aynı şekilde korumak mecburiyetindedir. O halde hangi yaşta olursa olsun, ne iş yaparsa yapsın her vatan evladının tabii ve normal vazifesidir Türkçülük. Hayat devam ettikçe bu görev de devam eder.

Efendiler, işte TÜRKÇÜLÜĞÜN en sade tarifi budur. Yani, akıllı düşünebilen, yaradılışı doğru anlayan, gönlü zengin insanların anlayabileceği öz hayat felsefesinden bahsediyorum.

Bazıları Türk milliyetçiliği ve Türkçülük sözlerini duyar duymaz “ırkçılık” demeye başlarlar. İzninizle ben onlara kara cahil değil kapkara yürekli demek istiyorum. Çünkü bizim tarihimizin hiçbir döneminde, hiçbir rejim altında ırkçılık yapılmamıştır. Bizim böyle bir tecrübemiz ve huyumuz yoktur. Irkçılık Avrupalıların, hatta Arapların işidir. Bize ne? Bu çirkin iftirayı yapanlar yukarıda söylediğim Avrupalıların uşaklığını yapanlardır. Biz, ülkemizde yaşayan insanların hepsine birden Türk milleti demişken bu iftira akıl dışı kalmaktadır. Hele dürüst, doğru, ülkesine ve milletine faydalı insan olmayı telkin eden ANDIMIZ’dan rahatsız olmak asla iyi niyetle bağdaşmaz.

Bizim tarihimizde nöronlar yoktur, engizisyon papaları, Hitler, Mussolini, Lenin, Stalin yoktur.

Bilge Kağan vardır, Hoca Ahmet Yesevi, İmam-ı Azam, Yunus Emre vardır. Mustafa Kemal Atatürk vardır.

Fakat, bunların benzerleri Batı'da yoktur. Tarihimizi bilelim, kendimize dönelim. Lütfen!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap