SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kutlu Yürüyüş
30.10.2018

95 yıl önce, bir Pazartesi günü Türk’ün son kutlu yürüyüşü başladı.

TBMM’nde görevli olan 158 Milletvekilinin tamamının kararı ile Cumhuriyetin kuruluşu kararı alındı. Ülkede yarım asırdan beri devam eden hürriyet hareketlerinin hedefi, yani, “Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu” ilan edilerek Türklüğün yücelme dönemine geçiliyordu.

Cumhuriyetimiz Milli Mücadele’nin tacıdır. Çok zor şartlar arasında kazanılan İstiklal Savaşı’nın ardından milletçe hak edilen madalyadır, gururdur. Bir gurup hareketi değildir, bir etnik hareket değildir. Fakat bazı çamur gönüllüler işlerine gelince Türk Milleti, işlerine gelince “biz, İstiklal Savaşı’nı Kürdüyle, Boşnağıyla hep beraber kazandık derler. Sanki bir şirket kuruldu, emeği geçenler hisse senedi almaya hak kazanmış oldu! Oysa her şey ta başından itibaren bir etnik gurup adına değil, bir millet adına yapılmıştı. Bu milletin adı Türk Milleti idi. Ülkenin adı da asırlardan beri Türkiye idi. Bunun değiştirilmesi gerekir mi? Millet kavramı herkesi içine alır, birleştirir, ayırmaz, bölmez.

Bazıları gittikçe ve çeşitli olayları yaşadıkça daha çok güçleneceğine, daha çok devlete sarılacağına milli bayramlarda hastalanıyorlar, hastaneye yatıyorlar, törene gelemiyorlar…

Bize göre anlamsız törenler icat ediyorlar, hatta bu güzel bayramı Başkentin dışında kutluyorlar! Eğer iyi(!) bir tesis açılıyorsa, bir gün önce açılsın, milletin gururu kabarsın, milli tören de yerinde yapılsın! 29 Ekim 1923 günü İstanbul Hükümeti İngilizlere teslimiyeti ifade ediyordu. Ankara Hükümeti Milli Egemenlik ve Tam Bağımsızlık Savaşı kazanmıştı. Bunlar aynı şeyler değildir! Yapılan açılışın ne ucube olduğu da ayrı bir konu!!! İsmi bile yok. Atatürk Hava Limanı adını verin dersek keyifleri kaçar. Attaki oyunu sonra göreceğiz! Öte yandan, mesela Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği özel günler programında “29 Ekim” yok! Bu ne demektir?

Osmanlı’nın son 200 yılını hesaba katınca bizim israf ekonomisiyle değil, bilim, üretim, sanayi ve teknoloji ile yaşayabileceğimizi açıkça görürüz. Osmanlı Devleti’nin ana gümrük gelirleri tuz, tütün ve saman satışı idi. Bilim, sanayi ve ekonomi yetersizdir. Devlet 1854’te mecbur kalır, 5 milyon altın dış borç alır, ödeyemez. Tekrar borç alır, borcu borçla kapatır ve 17 defa borçlanır, borcumuz 1876 yılında 200 milyon altın lira olur. Bu yıllarda daha Atatürk doğmamıştır. Duyun-u Umumiye denilen, Batılı devletlerin maliyemize, gelirlerimize, yani boğazımıza el koyması olayı yaşanır. Devleti Atatürk yıktı diyen yüzsüzler bunu niye bilmezler? İsraftan ve aptallardan bunun için tiksinirim. Devletin aldığı ilk dış borç ile Dolmabahçe Sarayı yapılmıştı. Hani, malum PKK Açılımı’nın (protokolunun) duyurulduğu yer!

İyi bilinmelidir ki Türkiye’nin varlığı ve geleceği onu sevmekle ve güçle emniyete alınabilir. Farklı bir örnek vereyim: 1453 yılında İmparator Konstantin İstanbul’u 7 bin askerle koruyordu. Fatih’in ordusu ise 132 bin kişi idi. İmparator yenileceğini bile bile savaştı ve surlarda öldü. Fakat Padişah Vahdettin kendi isteği ile İngiltere’ye gitti. İşte güç ve güçlü sevgi…

Balkan Harbi’nde şehit ve yaralılarımızı boşalttığımız Edirne’den İstanbul’a getiremiyorduk. Çünkü Edirne-İstanbul tren hattı özel bir Fransız şirketine aitti. Özelleştirme hastalığına yakalanmış şifasız ruhların bilgisine sunulur.

Her şeyi Milleti ve Devleti güçlendirmek için yapmak zorundayız. Cumhuriyetin amacının da böyle olması mecburiyeti vardır. Fındık fiyatı ilan edildi, fakat bu ilan bu yıl için geç, gelecek yıl için biraz erken oldu. Bunun anlamı şu mudur: egemenlik sözde de olsa milletin, fakat para tüccarın veya bizim istediklerimizindir. Hayır, bu uygulama yanlıştır. Her şey hem millet ve hem de devlet içindir. Görev ve sorumluluk da ikisine aittir.

Bu şuurla okullarımızda ANDIMIZ OKUTULACAKTIR.

Yüce Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Atatürk’ümüze, emeği geçen büyüklerimize ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap