SON DAKİKA
SON DAKİKA


Haydi Git, 2018!
31.12.2018

Bugün gidiyor. Bize iyi olarak neyi hatırlatacak? Hiçbir şeyi! Ekonomik kargaşa, perişan olmuş eğitim, gittikçe daha da çökmüş insan sermayesi (karakteri bozulan sosyal sermaye), hemen her alanda adaletsizlik ve kurumların anlamını yitirmesinden gayri..!

Fındık, fıstık, üzüm, kayısı ve narenciyeden gayri her şeyi ithal ettik 2018’de.

Biz bu değiliz, ciddi programlarla biz bize yeteriz.

İşte, İstiklal Harbinden hemen sonra İstanbul’da Merhum Enver Paşa’nın kardeşi Nuri Killigil Paşa’nın kurduğu Silah ve Mühimmat Fabrikası. O Nuri Paşa ki, en zayıf zamanımızda Cihan Harbinde yenilmek üzere iken Eylül 1918’de acele kurduğu KAFKAS İSLAM ORDUSU’nun başına geçip Ermenilerin Doğu Anadolu’da yaptıkları katliamların aynısını Azerbaycan’da yapmalarını önlemiştir.

3 Mart 1949 tarihli Hürriyet Gazetesi. İstanbul Sütlüce’deki fabrikamız ve Nuri Paşa çalışanlarla birlikte havaya uçuruldu. Kim yaptı bunu?

1947’de Amerika ve Fransa ülkemizde uçak satış acentalığı kurdular ve her iki devlet acenta temsilciliğini aynı büroda aynı şahsa verdiler. Bu nasıl rekabet demeyin? Hedef Türkiye’de var olan uçak ve silah sanayisini yok etmek olunca…işte böyle dost oluyorlar. Niye olmasınlar ki?

Siz Cumhuriyetin ardından hemen tren ve uçak fabrikaları kurmuşsunuz. İstanbul-Ankara arasında ilk dolmuş uçak seferini kendi uçağınızla yapmışsınız. Danimarka’ya bile askeri cankurtaran-uçak satmışsınız... Sömürge olmayan bir Türkiye doğmuştu.

Peki, siz, bugün mevcut tank fabrikanızı bu işten hiç anlamayan, bilgisiz, görgüsüz ve tecrübesizlere satarsanız yeni bombayı siz koymuş olmaz mısınız? Hem de “Türk değil, Arap'ım, Türk olmaktan üzülürüm” diyen Ethem Sancak ile dolardan başka bir şey görmemiş Katar’lı ortağa satılacağı söylenmekte iken.

Kafkas İslam Ordusu ve Nuri Paşa

Bu küçücük tabutta Şehit Paşamız Nuri Killigil’in mübarek naaşı vardı.

Tıpkı Jandarma Genel Komutanı Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Paşa’ya yaptıkları gibi…

Aklımızı başımıza almalıyız! Allah bize ne verdiyse hepsine Türk Milleti adına, Türk Devleti adına sahip olmalıyız, korumalıyız, orayı büyütmeli ve güçlendirmeliyiz.

Resmi ve ferdi israfları bırakıp çok ciddi tasarruflar yapmalıyız, ana hedefimiz hep birlikte EĞİTİM VE ÜRETİM olmalıdır.

Müslümanın yalan konuşamayacağını ve sahte vatansever lafları edip, başka milletlere sevdalı olamayacağını kendi aramızda konuşmakta galiba geç kaldık.

Bu duygularla Yeni Yılımızın kutlu olmasını gönülden dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap