SON DAKİKA
SON DAKİKA


Arsin ve Şinik Organize Sanayilerinde Neler Oluyor?
23.12.2023
Yine epey zaman oldu uzak kalalı kınalı kuzum ile birlikte.

Nihayetinde önceki gün buluşabildik.

Güzel kuzumla dertleştik, hasbihal ettik. Sohbetimiz esnasında zaman zaman güldük, zaman zaman hüzne kapıldık, hatta zaman zaman da o kuzu gözyaşlarını dökerken ben de ister istemez kınalıma uyarak gözyaşlarımı sel edip akıttım.
Neyse duygusallığa çok bağlamadan kınalı kuzum ile yaptığımız sohbette önemli gördüğümüz konuları kaleme alayım istedim.

Tabii ki kınalı kuzumun anlattıklarını kaleme alırken kuzumdan müsaade almamazlık da yapmadık.

Evet benim güzeller güzeli kınalı kuzum, hoş geldin.

-Hoş gördük, hoş bulduk üstadım.

Kınalı kuzum, çok özlettin kendini, nerelerdeydin, aylardır haber alamadık senden, çok meraklanmıştık, acaba başına bir şey geldi diye de korkmadık değil.

-Üstadım, çok sıkıldım, biraz her şeyden uzaklaşayım dedim. İnsanlar ikiyüzlü olmuş. Herkes çıkarının peşinde, arkadaş arkadaşını satıyor. Ne bileyim acayip bir dönemden geçiyoruz.

Güzel kuzum, haklısın ama yapacak bir şey yok, sonuçta hayat devam ediyor, hatta hızlı bir şekilde akıyor. Çok kafana
takma, çevremizde, yanıbaşımızda olan insanlar bir bir göç ediyorlar. Rahat ol.

-Üstadım, söylediklerine katılıyorum ama sonuçta bir şekilde hayatın içerisindesin. Bak üstadım, sizden ayrıyken ben yine durmadım, kendi kendime görev çıkartarak, şu organize sanayileri gezip araştırayım dedim.

Kınalı kuzum ne iyi etmişsin, bize de çok şikayet geliyor organize sanayi bölgeleriyle ilgili.

-Üstadım, burada hatır matır dinlemeyeceğiz, işin ucu nereye giderse oraya kadar gideceğiz. Müthiş işler dönüyor bu organize sanayi sitelerinde. Arsin Organize Sanayi Bölgesi zaten rant yeri olmuş.

Sırada Şinik Organize Sanayi ile Vakfıkebir Organize Sanayi bölgeleri var.

Kınalı kuzum, desene önemli bilgilere ulaştın yine.

-Üstadım, sen sadece tekere çomak sok, gerisi öyle bir geliyor ki. Sen de biliyorsun Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin nasıl ranta çevrildiğini... Benim tespit ettiğim 21 fabrika mı diyeyim iş yeri mi diyeyim, depolama yerlerine dönüştürülüp kiraya verilmiş.

Hani organize sanayi sitelerinde sadece üretenler olacaktı, sadece üretenlere yer verilecekti. Ne oldu, hepsi tonlarca para karşılığı bir başka firmalara verilmiş.

Kınalı kuzum, senden korkulur, nasıl böyle çetrefilli konulara girdin!

-Üstadım, yok öyle yağma, onlarca firma yer arıyor üretim yapmak, insan istihdam etmek için.

Buna karşın da birileri kendilerine rant devşiriyor. Bunların peşlerini bırakmayacağım. Bak yeri gelmişken söyleyeyim, Arsin Organize Sanayi Bölgesi için Başkan Dursun Ali Sakarya bir şans, önce Sakarya’nın hakkını teslim edeyim. Kısa sürede güzel işler yaptı organize sanayi sitesinin içerisinde. Daha da yapacakları var. Dursun Ali Başkan’ın dürüst, nahif bir kişiliğe sahip olması kendisine önemli avantajlar getirmekte... Bir kere herkes tarafından çok seviliyor Sakarya.

Güzel kuzum, söylediklerine katılmamak mümkün mü? Bizler de başkanı çok seviyor ve destekliyoruz.

-Üstadım, şimdi tek tek Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde kimler kimlere yerlerini depolara dönüştürüp vermiş, hepsini tek tek çıkaracağım, ha unutuyordum, geçenlerde bakan gelmişti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da aynı
konu üzerinde durmuş ve bu konuyla ilgili yasa çıkaracakmış. İş bundan sonra zorlanacak.

Kınalı kuzum, kimlerin deposu olup kimlere, hangi firmalara verdiklerini en kısa sürede senden istiyorum, deşifre edelim onları...

-Üstadım, bu işin peşini bırakmam, gözüm kulağım, her şeyim Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin üzerinde olacak.
Kınalı kuzum, Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde neler oluyor?

-Üstadım, kanayan bir yara da orası. O bölgenin bir müdürü var, ismi yanılmıyorsam İsmail Tatlıcı, adam işini tatlı tatlı yapıyormuş!

Kınalı kuzum, müdürün işini tatlı tatlı yapıyor demenin altında mutlaka bir şey vardır. Ne kadar güzel, işlerini tatlı tatlı yapmak!

-Üstadım, neler yok ki, Batum Gürcistan muhabbetlerinden başlayacağız, kamyon hafriyatları muhabbetlerine kadar gideceğiz, müdür kimlerle samimi, kimlerin güdümünde iş yapıyor, kimlerle kol kola, el ele gezmeleri yapıyor, kimlere öncelik, ayrıcalık tanıyor, hepsini bir bir sizlere anlatacağım!

Güzel kuzum, bu iddiaların çok önemli, var mıdır ortaya koyduğun iddialarının belgesi, müdür beyi karalamak için bunları
anlatmasınlar sana. 

-Üstadım, Halep oradaysa arşın burada, her şey ortada. Ben anlatayım, sen yazar veya yazmazsın, senin bileceğin iş.
Güzel kuzum, seninle iftihar ediyorum. Sen söylersin de ben yazmaz mıyım?

-Üstadım, dikkatimden kaçıyordu az kalsın. Güzel Akçabat’ımızın kaymakamıyla da ilgili söylentiler var.

Şinik Organize Sanayi için konuyla ilgili araştırmam devam ediyor.

Günü zamanı geldi mi onları da ortaya çıkaracağız.

Kınalım çok uzattık, hadi sana güle güle...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap