SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zamanın ve Ailenin Değeri
2.10.2023

Yaşam mücadelesi ve koşuşturması içinde birçok insanla yollarınız kesişiyor. Güzel ve iyi olayların yanında, birçok üzücü olaylarla ve sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu olayları ve soruları aşabilme kabiliyetiniz, tamamen hayata bakışınız ve mücadele ediş yöntemlerinizle alakalı… Tabii ki insanlarla diyalog şekliniz de çok önemli!

Hayatın akışı içinde, zaman ve koşullar her an değişebiliyor. Bu nedenle, siz siz olun etrafınızdaki hiçbir şeyi ve hiç kimseyi değersizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya çalışmayın. Bugün gücünüz, makamınız, koltuğunuz olabilir. Ama unutmayın ki; “Zaman hepimizden çok daha güçlüdür.” Bize verilen bu yaşamda, önemli olan bu gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır.

Zaman bir nehir gibi ve durmadan akmaktadır. Geçirdiğiniz zamanı ikinci kez yaşayamayacaksınız. Çünkü o zaman dilimi geçti gitti, bir daha asla geri gelmeyecek. Sonuç olarak şu üç şey önemlidir: Hayatınız, aileniz, gerçek arkadaşlarınız, dostlarınız…

Hayat kısa, zamanla yarışıyoruz.

Aile benzersiz, kıymeti hiçbir şeyde yok.

Gerçek arkadaşlar, dostlar, nadir oldukları için önem ve özen göstermek gerekiyor.

Sevdiklerinizle, ailenizle, arkadaşlarınızla, size iyi gelen insanlarla; hayatınızın her dakikasının tadını çıkarın. Ve şunu unutmayın; Asla güzel görünüm aramayın. Çünkü zamanla görünümler değişir… Mükemmel insanları aramayın. Çünkü hayatta mükemmellik diye bir şey yoktur. Siz bile mükemmel değilsiniz! Ama her şeyden önce gerçek değerinizi bilen insanlarla bir arada olun.

Ailenize, sevdiklerinize, sımsıkı tutunun ve söyleyin sevginizi…Saniyeler sonra yanımızdaki insana; ailenize, eşinize, çocuğunuza onu ne kadar sevdiğinizi söyleyemeyecek olma ihtimalinizi asla unutmayın. Ve yaşamda olabilecek daha nice ihtimalleri iyice kavrayın. Bunu başardığınızda hayatınızın seyri daha da güzelleşecektir.

Eşe dosta, komşuya, esnafa, çevremize; her zaman saygımızı, nezaketimizi gösterelim. Toplum olarak bizi birleştiren unsurları; üst değerlerimizi, güzel ahlakı, insanlara ve çevreye saygıyı ön plana çıkarmalıyız. Ölçülerimiz, güzel ve adil olmalıdır. İnsan olmanın anlamını bilip, gösterdiğimiz zaman, değerlerimizi yine yeniden hatırlayıp yasatabildiğimiz ve paylaştığımız zaman zorluklara karşı el ele durabiliriz.

Bu hayatta hem ağaç olmayı, hem orman olmayı bileceksin! Ama unutmayacaksın ki; bir ağaç bir milyon kibrit yapar ama bir kibrit, milyonlarca ağacı yakmaya yeter! Kuş yaşarken karıncaları yer ama kuş ölünce onu yiyen yine karıncalardır. Bunları da kulağınıza küpe yapacaksınız. Bu yüzden; hayata iyi bakın, İyi insan olun, Daima iyilik yapın!

     Haftanın sözü: Güzel şeyler zaman alır, zaman ise güzel olan her şeyi alır!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap