SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ne mutlu türküm diyene
4.11.2023

Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep birlikte coşkuyla kutladık. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bizlere hediye eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygı sevgi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları Şâd olsun.

Cumhuriyetimizin 100. yılını Trabzon’da, Türkiye’nin her yerinde ve hatta yurtdışında bir çok ülkede gururla andık, kutladık. Evler, sokaklar, caddeler her yer Türk Bayraklarıyla süslendi. Türk Halkı; genç-yaşlı, kadın-erkek, çocuklarıyla birlikte, ellerinde bayraklarla sokaklara, caddelere, meydanlara indiler. Türk Halkı Cumhuriyetine sahip çıktı, 100. yılını doyasıya kutladı. Bu kutlamalar, son yıllarda özlenen görüntülerdi…

Öncelikle, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı Cumhuriyet Bayramında gösterdiği duyarlılıktan dolayı tebrik ederiz. Trabzon Valiliğinin ev sahipliğinde bir dizi etkinlik ve programlar yapıldı, tüm Trabzon erkanı ve Trabzon halkı kutlamalara katıldı. Trabzon Valiliğimizin, 28 Ekim’de Atatürk Alanı’nda düzenlediği; Cumhuriyetimizin 100. yılı çelenk sunma töreni ve kortej yürüyüşü çok anlamlıydı. Akşam yapılan Fener alayı da birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında valiliğimizin Atatürk Alanı’nda düzenlediği; 100.Yılı kutlama programında yapılan konuşmalar şiir dinletileri, öğrencilerin folklor ve spor gösterileri… tüm etkinlikler, herkesi çocukluğundaki bayram kutlamalarına götürdü. Özellikle Maçka Komando Tabur’unun yaptığı gösteride, herkes duygu dolu anlar yaşadı ve Mehmetçiğimizi ayakta alkışladı.

29 Ekim günü açılışı yapılan Atatürk Köşkü’nde; Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Gülhan Yıldırım’ın ev sahipliğinde, akşam düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonunda; konuşmalar, etkinlikler ve Atatürk Köşkü’nün cephesindeki ışıklı lazer gösterileriyle, renkli ve güzel görüntüler yaşandı. En güzeli de Mustafa Kemal Atatürk’ün Köşk’ün balkonundan yaptığı Cumhuriyet kutlama konuşmasıydı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde; uzun zamandır tadilatta olan Atatürk Köşkü’nün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılış töreninin yapılması çok anlamlıydı. Şehirdeki kutlamalara büyük katkıları olan ve Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir dizi etkinlikler yapan, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i tebrik ederiz.

Trabzonspor’umuzun; Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu, 54.Olağan Seçimsiz Genel Kurulu’nu, Cumhuriyetimizin 100.yılında, güzel ve özel bir organizasyonla gerçekleştirmeside bugün adına çok anlamlıydı. Bir çok meslek odalarımız ve özel kuruluşlar tarafından özel kutlama törenleri, yemekler ve balolar düzenlediler. Okulların; meydandaki ve caddelerdeki gösterileri, kortej yürüyüşleri ve kutlamaları çok güzeldi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla; bu güzel etkinlikleri düzenleyen, renkli anları ve görüntüleri yaşanmasına neden olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Özellikle tüm etkinliklere gönülden katılan duyarlı Trabzon Halkını tebrik ederiz. Cumhuriyet Bayramımız, Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun. Cumhuriyetimiz; 100 yaşında delikanlı, 100 yaşında koca çınar. Nice yüz yıllara, bin yıllara…Cumhuriyetimiz sonsuza dek sürmesini diliyoruz ve dua ediyoruz.

Cumhuriyet Bayramında, her yer Ayyıldızlı Al bayrağımızla süslenince çok güzel göründü. Lütfen indirmeyelim hep böyle kalsın. Önümüz 10 Kasım, en azından 10 Kasım’a kadar bayraklarımızı indirmeyelim.

Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözleri ışığında, “Ne Mutlu Türküm Diyene“

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap