SON DAKİKA
SON DAKİKA


İşte Geldi Ramazan
25.03.2023

Son bir yıl içinde ülkemizde acı ve üzüntü veren bir çok olaylar yaşandı, zaman su gibi akıp geçti. İşte geldi Ramazan...Mübarek Ramazan ayının manevi atmosferini yaşamaya başladık. Öncelikle hepinizin Mübarek Ramazan-ı Şerifinizi kutlar; Ülkemize, İslam âlemine ve tüm dünyaya, barış, huzur, sağlık, bolluk ve bereket getirmesini dilerim.

Ramazan başlayınca, orucun ilk gününde aklımıza gelen ilk şey, ülkemizde yıkıcı Depremlerin yaşandığı şehirlerde, afet bölgelerinde; geçen yıl bu zamanlarda insanların evlerinde Aileleriyle, çoluk çocuğuyla, eşi dostuyla Ramazan’ı karşılayıp, iftar sofraları hazırladıkları, sahurlar yaptıkları oldu. Yaşanan acı ve yıkıcı depremlerden sonra şimdi ise; yakınlarını ve herşeylerini kaybettiler, tüm düzenleri bozuldu. Kimileri şehirlerini terk etmek zorunda kaldı. Kimisi de mecburen çadırlarda, konteynırlarda...vb yaşamaya mahkum oldular.

 Allah onların hepsine de sabır ve dayanma gücü versin. Bu yaşananlar sadece onları değil tüm ülkemizi etkiledi. Tüm ülkenin hayat enerjisi bozuldu. Bu yaşananların hepsi, aslında bizlere hayata dair, birer ibret konusu...Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok, her an herşey olabilir. Her zaman tedbirli olmak gerekiyor. Bu olaylar, İnsanların kendini toparlayıp; İyi insan, doğru insan olabilmesi ve iyi işler yapabilmesi için, almaları gereken hayat dersleri. Hayatta her zaman ne oldum değil ne olacağım demek gerekiyor.

Bu Ramazan’da daha hassas olmalıyız. Herkes özellikle sosyal medyada yaptığı paylaşımlara çok dikkat etsin. Eşinizle, arkadaşlarınızla resim çekin yayınlayın, toplanmalarınızı, gezmelerinizi çekin yayınlayın. Ama lütfen özellikle yemek masaları veya yemek görüntüsü paylaşmayın. Aslında normalde Ramazan’da bunu yapmak zaten yanlış ama özellikle bu sene; şehrini, ev-yuva konforunu, Aile düzenini kaybeden insanları düşünerek daha dikkatli olunması gerekiyor.

Seçim sürecinin başladığı bugünlerde; belediyelerin, kurumların, derneklerin ve siyasi parti teşkilatlarının da bu konuya çok dikkat etmesi ve daha duyarlı olması gerekiyor. Özellikle, yemekli gösterişli toplantılar ve ultra lüks iftar yemekleri yaparak, insanları daha fazla imrendirip, üzmeye ve tepki toplamaya gerek yok, kimsenin de buna hakkı yok. O paralarla deprem bölgelerine ve afetzedelere yardım yapılsın.

 Bu Ramazan’da dışarıdan baktığında şeklen; Müslümanlıkta eline kimsenin su dökemeyeceği kişiler; “işine geldiğinde Hazreti Ömer işine gelmediğinde Turist Ömer” olmasınlar. Lütfen Hz.Ömer’in hassasiyeti ve adalet anlayışıyla davransınlar. Herkes bencilliği, görgüsüzlüğü bıraksın. Ben değil biz demeyi başarabilen iyi bir Müslümandır. Dinimizde ben değil biz demeyi emreder.

Ramazan ayı manevi duygularımızı en yoğun yaşadığımız zamanlar...Bizlerin yaradana, Allah’a kulluk borcumuz var. Kula kulluk borcumuz yok. Bu günlerde herkesin kendini toparlayıp, Kula kulluk gösterişinden vazgeçip, Müslümanlığın şekilsel kısmına değil, manevi kısmına önem vermesi gerekiyor. Müslümanlık hoşgörü dinidir.

Mübarek ramazan ayının; ‘’Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluştur.'' Başında, yani rahmet bölümündeyiz. Çevremizdeki ihtiyaç sahiplerini de unutmayalım. Allah’ın sizlere bahşettiği rızıklarınızdan, çevrenizdeki ihtiyaç sahipleriyle; ama onları rencide etmeden, utandırmadan gösteriş, reklam yapmadan, açıklama yapmadan paylaşın. Onlarda bu rahmetten faydalansın, sizinde rızkınız bereketlenip artsın.

Hepinize Hayırlı Ramazanlar, Hayırlı Cumalar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap