SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hoşgeldin Ya Şehr-İ Ramazan
15.03.2024

Ramazan ayının manevi atmosferini yaşadığımız bu günlerde, öncelikle Mübarek Ramazan-ı Şerifimizi kutlar, Ülkemize, İslam âlemine ve tüm dünyaya, barış, huzur, sağlık, bolluk ve bereket getirmesini dilerim. “Çocukların ölmediği bir ramazan olsun.”

     Ramazan ayında daha hassas olmalıyız. Herkes özellikle sosyal medyada yaptığı paylaşımlara çok dikkat etsin. Eşinizle, ailenizle, arkadaşlarınızla toplanmalarınızı, gezmelerinizi paylaşın. Ama lütfen özellikle yemek görüntüsü paylaşmayın. Özellikle sıkıntı içinde olan insanları düşünerek daha dikkatli davranmak gerekiyor.

     Seçim sürecinin başladığı bugünlerde; belediyelerin, kurumların, derneklerin ve siyasi parti teşkilatlarının da bu konuya çok dikkat etmesi ve daha duyarlı olması gerekiyor. Özellikle, yemekli gösterişli toplantılar ve ultra lüks iftar yemekleri yaparak, insanları daha fazla imrendirip, üzmeye ve tepki toplamaya gerek yok, kimsenin de buna hakkı yok. O paraları ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşmak, onların sofrasına katkı sağlamak daha faydalı olur.

     Bu Ramazan’da herkes lütfen Hz.Ömer’in hassasiyeti ve adalet anlayışıyla davransın. Hiç kimse; “işine geldiğinde Hazreti Ömer, işine gelmediğinde Turist Ömer” olmasın. Herkes bencilliği, görgüsüzlüğü bıraksın. Ben değil biz demeyi başarabilen iyi bir Müslümandır. Dinimizde ben değil biz demeyi emreder.

     Ramazan ayı manevi duygularımızı en yoğun yaşadığımız zamanlar...Bizlerin, Allah’a kulluk borcumuz var. Kula kulluk borcumuz yok. Bu günlerde herkesin kendini toparlayıp, Kula kulluk gösterişinden vazgeçmesi, Müslümanlığın şekilsel kısmına değil, manevi kısmına önem vermesi gerekiyor. Müslümanlık hoşgörü dinidir.

     Başkasının oruç tutup tutmamasıyla ilgilenmeyin. Herkes kendi ibadetine baksın. Silah zoruyla aç kalıyormuş gibi davranmayın, orucun anlamını bilerek oruç tutun. Kendinizi elaleme karşı değil sadece Allah’a karşı sorumlu hissedin. Orucu, Ramazanı gösterişe çevirmeyin.

     Bu Ramazan; kalbimizde sevgiye, hayatımızda iyiliğe, soframızda berekete, bol bol duaya, niyete, ibadete,  daha çok şükretmeye, kalp kırmadan geçinmeye, hayırlı sebeplere vesile olsun, oruçlarımız kabul olsun. Allah yürüyeceğimiz yolları güzelleştirsin. Kırgın yüreklere şifa versin. Solmuş çehrelere tebessüm serpsin. Herkese Hayırlı Ramazanlar.

     Haftanın Sözü; İnsan yorulur, “Ramazan gelir”, Allah toparlar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap