SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hayat kısa, vefalı olun
24.02.2024

Yıllar geçtikçe çevremizde; fark etmeden ne kadar çok tanıdığımızı kaybettiğimizi farkediyoruz! Aile bireyleri, akrabalar, dostlar, arkadaşlar, komşular, tanıdıklar… liste uzayıp gidiyor. Sanki, yaprak dökümü yaşanıyor. Güzelliğin, yakışıklılığın, zenginliğin, kibrin, malın mülkün, makamın, mevkin, koltuğun… nerede?

     Tarih boyunca olduğu gibi, insanoğlu ne yaşarsa yaşasın doğası gereği; yaşadığı kötü, olumsuz süreçlerden ve olaylardan bile ders almıyor. Yaşantısını, yaptıklarını gözden geçirip kendisine çekidüzen vermiyor. O zaman hatırlatalım...Ne olursan ol, kim olursan ol, her şeyin sonu iki metre kara toprak!

     Yeryüzünde kasıntı bir şekilde gezenlerinde, küçük dağları ben yarattım egosuna sahip olanlarında sonu budur. İnsanları küçücük beyniyle aşağılamaya çalışanlarında sonu budur. Hayatı statü ve dünyada kazanacağı geçici başarılara odaklayan her kibirlinin de sonu budur.

     Kendi yetersizlik komplekslerinden ve kıskançlıklarından dolayı çevresine uyum  sağlamayıp, toplumda düzensizlik yaratanlarında sonu budur. Paranın satın aldığı insanların da sonu budur. Başkalarının hayatına ve mallarına gaspedenlerinde sonu budur.

     Hak etmediği makama, mevkiye gelmek için karakterini satan, çevresini ezenlerin, vefasızlarında sonu budur. Zulme uğrayan insanların üzerine basarak bir şeyler elde etmeye çalışanlarında sonu budur. Hırsızlık yapanlarında, yolsuzluk yapanlarında, haksız kazanç peşinde olanlarında sonu budur.

     Çalışın, başarılı olun, insanlığa fayda verin ama kimseye haksızlık etmeyin, kimsenin yaşantısını yargılamayın. Doğru, dürüst, düzgün, namuslu insanlar olun. Hayatı gözünüzde çok fazla büyütmeyin. Kendinizi gözünüzde çok fazla büyütmeyin. Zira yaşamın sonunda elimizde; yaptığımız erdemlerden ve amellerden başka bir şey kalmayacak...

     Hayatta öncelikle vefalı olun. Zira vefalı insanlar, melek gibidir;

“Görünmez Ama, Gözetler Seni

Duyulmaz Ama Bırakmaz Seni

Dokunmaz Ama Korur Seni

Haber Dahi Vermez Ama,

Dua'sında Unutmaz Seni

Sıkıntılı Zamanında Yetişir Hızır Gibi…”

     “Rabbim herkese; vefalı olmayı ve vefalı dostlara sahip olmayı nasip etsin.” Hayat sandığınız kadar uzun değil, çok kısa ve zaman acımasız biçimde hızlı geçiyor. O halde:”Hiçbir mal sizin değil, neyi bölüşemiyorsunuz? Hiçbir can sizin değil, niye dövüşüyorsunuz?

     Haftanın sözü: Padişaha sormuşlar ne kadar dostun var diye, Padişah; “Ben tahttan inince belli olur” demiş.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap