SON DAKİKA
SON DAKİKA


Filistin’e Gazze’ye Destek
21.10.2023

     İnsani, Vicdani ve Ahlaki değerlerin bittiği bir dönemdeyiz.! Öncelikle İnsani olarak; dini, dili, ırkı ne olursa olsun savaş ve saldırı hiç kimse için asla kabul edilemez bir durumdur. Hele ki bir hastaneyi bombalamak, bir savaşta yapılabilecek en kötü saldırılardan biridir. Savaşta; Hastaneler, okullar, oteller ve ibadethane…vb. yapılara dokunulmaz. Bir saldırı sırasında Halk güvenli olduğu için bu yapılara sığınır.

     İsrail’in Gazze‘deki hastaneyi bombalamasında; Yüzlerce kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı… 500’ün üzerinde insan öldü ve yüzlerce insan yaralandı. Tam bir can pazarı yaşandı. Küçücük masum bebekler, çocuklar katledildi. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu vahşet gerçekten çok düşündürücü…Bu yaşananlar, tam bir katliamdır, Müslüman soykırımı yapılıyor. Müslümanlar izliyor…

      İsrail, Filistin’e acımasızca saldırıyor. İsrail Savunma Bakanı: “Orduda tüm kurallar kaldırıldı. Savaşan askerler hiç bir şeyden sorumlu olmayacaklar. Askeri mahkeme yok." demiş. Bu savaş ve devlet tanımına uymaz. Savaşın kuralları, yasaları, hukuku ve etiği vardır. İsrail bir devlet olarak değil, terör örgütü gibi saldırıyor.

    Filistin'li Müslümanların yaşadığı esareti ve zulmü, bu coğrafyaya gidip yerinde görünce, çok daha iyi anlıyorsunuz. Biz Kudüs’e gittiğimiz zaman, Ramallah‘a kadar gittik. Gazze’ye yarım saat mesafedeydik. Ekipten bazı arkadaşlar Gazze’ye geçelim dedi. Rehberimiz; “Gazze’ye girersek, geri dönemeyiz, üç ayda oradan çıkamayız, İsrail askerleri geri çıkmamıza müsaade etmez.” dedi.

     O zaman anladık ki; Filistinliler çok kötü durumdalar. Çaresizlik çok kötü…Allah hiç kimseyi; ‘’Kendi Vatanında Vatansız, Kendi Vatanında Esir bırakmasın.’’ Ne yazık ki; İsrail’in Filistinli Müslümanlara zulmü bitmiyor. Filistin toprakları yıllardır İsrail güçlerinin işgali altındadır. Maalesef tüm dünya bu işgale yıllardır seyirci kalmaktadır.

     Üzerinden çok geçmedi; her zaman olduğu gibi geçtiğimiz Ramazanda da İsrail güçleri Mescid-i Aksa’yı işgal etmişti. Hatta bir günde üç defa, Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara ve Kudüs sokaklarında Müslümanlara saldırıp, zulüm etmişlerdi. O zaman da Dünyadan çıkan sesler ve tepkiler çok sönük kalmıştı…

     Türkiye yıllarca; İsrail’in Filistin'i işgaline, Gazze'de yaptığı katliamlara, Kudüs'te yaptığı zulme ve haksızlığa tüm dünyanın dikkatini çekmeye çalıştı. Ne yazık ki bir buçuk milyar nüfuslu İslam dünyasında, en çok tepki gösteren, en çok sesi çıkan yine Türkiye oldu.

     Yahudilerin hedefi olan ve asla vazgeçmedikleri, ''Vaad Edilmiş Topraklar'' projesine Amerika destek olmaktadır. Gazze'de Filistin'liler yıllardır açık hapishanede yaşamakta, İsrail askerleri, onların Kudüs'e dönmelerine engel olmaktadır. İsrail güçlerinin, Filistin'lileri; masum sivilleri, kadın, çocuk ayrımı yapmadan, orantısız güç kullanarak, gerçek silahlarla vurması bir katliamdır, terördür.

     Tüm dünya özellikle Müslüman ülkeler ve Arap dünyası; bu terörist ve işgalci saldırılarından, yaptıkları katliamlardan dolayı İsrail’e dur demeli, en sert tepkiyi vermeli, saldırıların hesabını sormalıdır.! Çünkü sıra Kudüs’e gelecektir.

     Kudüs nedir sorusunun cevabı şudur; Her Müslümanın kalbinde özel bir yeri olan Kudüs bizim için; Mescid-i Aksa, İlk Kıblemizdir. İkinci Mescidimiz, Üçüncü Haremimizdir. Kubbet-üs Sahra, Hacer-i Muallak, Peygamberler Diyarı, Mirac'ın Konağıdır. Yani ''Kudüs, Arz-ı Mukaddes’tir.'' Kudüs, Mescid-i Aksa Müslümanların Gözbebeğidir. ''Kudüs Bizim Kırmızı Çizgimizdir.'' Osmanlı’nın, atalarımızın 400 yıl adaletle hükmettiği Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya, Filistin’e sahip çıkalım.

     Yürekten dua edelim. Allah; Gazze’de, Mescid-i Aksa’da, Kudüs’te ve dünyanın değişik yerlerindeki Müslümanlara zulüm eden tüm zalimleri kahreylesin. Kahrolsun zalimler, Yaşasın hür ve özgür Filistin devleti. ''Kudüs, davasına hizmet edenlerin listesine en sondan da olsa, adımızın melekler tarafından yazılması dileği ile...'' Hayırlı Cumalar

Haftanın sözü; “Tüm Zalimler için yaşasın Cehennem.!”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap