SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yenilgi hocanın değil
26.09.2023

Trabzonspor, Hatayspor'a 2-0'dan 3-2 mağlup olmuştur. Kimse hocaya kabahat bulmasın. Hocanın çıkarmış olduğu kadro ve oyuncu değişiklikleri, oyuna müdahaleleri gayet doğruydu. Sadece Trezeguet'i 10 dakika daha erken alabilirdi ama bu da oyunu ve skoru çok etkilemezdi. Neden mağlup olduk?

1-Kardeşim Uğurcan’ı her hafta yazıyorum. Lütfen Uğurcan'ı biraz dinlendirin. Her maç hatalı goller yiyerek rakibi havaya sokuyor. Rakibi ateşliyor. Ve teslim olmuş rakibi hayata döndürecek, tekrar can vererek oyuna döndürüyor. Uğurcan böyle her maçta gol yediği sürece bu takım şampiyonluğa oynayamaz. O topu ben bile kurtardım. Rize maçında yediği gol, bu maçta yediği gol. Bu golleri amatör kaleci yemez. Ya konsantre olup hatalı gol yemeyeciksin ya da beni dinlendirin diyeceksin.

2-İkinci golü kim attı? İkinci golü var hakemleri attı Trabzonspor'a. Golden önce rakip topu elle alıyor. Pozisyonda Trabzonspor lehine faul vermesi lazım. Hakem göremeyebilir ama VAR hakemlerinin bu pozisyonda orta hakemi çağırıp golü iptal etmesi lazımdı. Maalesef ilk golü Uğurcan, ikinci golü ise VAR hakemleri attırınca maçı 2-2'ye getirdiler zaten. Artık coşan bir Hatayspor yarattılar.

3-Hoca hamle yaptı. Rakibin ataklarını durdurmak için iki ön liberoya geçti. Mendy'in yanına Berat'ı kullanarak orta alanı daha da güçlendirdi. Ama Berat hiç kıpırdamıyor, sanki takımı protesto ediyor. Eski Berat ile alakası yok. Hatayspor ataklarında ortalarda görünmüyor. Mendy'ye yardımcı olmuyor. Tam bir hayal kırıklığı yaratıyor. Sol bek Eren'e ise tersten gelen ortalarda nasıl kademeye gireceğini, nerede duracağını mutlaka birilerinin öğretmesi lazım. Önünde adam yok, arkasında adam bomboş hala yanlış ters kademeye girmeye çalışıyor. Hep yanlış pozisyon alıyor ve yanlış yerde duruyor. Bu yüzden takım sürekli onun tarafından gol yiyor.

Sonuç olarak Trabzonspor gibi bir takım Beşiktaş'a 3 atıyor, galibiyeti olmayan bir takıma, sahası belli değil, nerde ne yaptığı belli olmayan bir takıma 2-0'dan 3-2 maç veriyors. Futbolcular oturup düşünecek bu takım takım ruhunu geri kazabilecek mi ? Geçmişte hocayı çok eleştirdim ancak bu mağlubiyet kesinlikle hocaya yazmaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap