SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yanlış oyuncu değişiklikleri
24.02.2023

TRABZONSPOR, müsabakaya çok iyi başladı.  Tamamıyla oyun üstünlüğü Trabzonspor’daydı.  Birçok pozisyona girdi. Penaltı şansı yakaladı. Normalden ilk yarının skoru böyle olmalıydı.  Basel bulmuş olduğu golle skor olarak öne geçse bile. Oyun olarak Trabzonspor çok daha iyi bir maç oynadı.  Abdullah hoca çok doğru kadro sahaya çıktı.  İki ön libero ile oynadı. Çok dengeli bir takım çıkardı. Oynamış olduğu futbolun karşılığı skora yansıtamadı. Bakasetas penaltıda golü atsaydı skor çok daha farklı olurdu. Ve ilk yarıda Trabzonspor turu garantilemiş olurdu. Futbolda iyi oyunla tur atlamıyorsunuz. Skor ile tur atlıyorsunuz.  Bu tür elemeli maçlarda önemli olan iyi futbol değil. Önemli olan skordur. İlk yarı takıma baktığımız zaman Abdülkadir Ömür ve Bakasetas yapmış oldukları doğru hamlelerle ikinci yarıda skoru değiştirecekler.

Gomez’in onlarla doğru iletişim kurması lazım. Onlara partner olması onlarla pas alışverişinde bulunması lazım. Pozisyon üretemez ve gol yapamaz. Trabzonspor’da Trezeguet çok dağınık bir oyun ortaya koydu. Mevki disiplinine uymamakta. Gomez ise sağ sola deplase olmakta. Her iki oyuncu da orta saha ile çok kopuk oynamakta.  Mutlaka bu iletişimin birlikte ve bütünlüğü bir an önce sağlanması lazım. Yoksa Trabzonspor, deplasmanda kazanma şansı imkansız. Sonuç olarak Abdullah Avcı ikinci yarıya yapmış olduğu yanlış değişikliklerle Trabzonspor kupadan elenmiştir. Bence Abdullah hoca bu değişiklikleri bilerek yaptı. Bardhi ve Yusuf Yazıcı’yı alanlara alın ve görün bu oyunların halini dedi. VE Trabzonspor anladığım kadarıyla iç çekişmeden Avrupa kupalarına veda etti. Trabzonspor, ligde ve Avrupa’da yok buda tamamıyla içteki bütünlüğünün olmayışından kaynaklıyor. Bu başarısızlığın sebepleri ileri ki yazılarımda kaleme alacağım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap