SON DAKİKA
SON DAKİKA


Üzüldük.. 2 Ayrı takım
18.09.2018

Bir hafta önce yeni kurulmuş takım olmasına rağmen mükemmel bir takım olmuş, topa sahip olan, çok pas yapan, oyunun yönünü çabuk değiştiren, çok hızlı kontra ataklar yapan, bloklar arasında hiç kopma olmadan rakibe asla boş alan bırakmayan ve sahanın her bölgesinde rakibine pres yapan bir Trabzonspor vardı.

Bir takım bir haftada nasıl değişebilirdi. Çok kolay top kaptıran, oyunu 70 metre mesafede oynayıp rakibe çok boş alan bırakan, rakibe pres ve baskı yapmayan takım görüntüsündan uzak kollektif oyun anlayışından uzak tamamen bireysel performansla müsabakayı kazanmaya çalışan bir Trabzonspor vardı.

Bir hafta önce taktik ve sistemin tam oturduğunu yerleştiğini düşünürken bir hafta sonra sahada ne taktiğe ne sisteme bağlı kalındığını göremiyoruz. Malesef bu maçta Trabzonspor ortaya kötü bir performans koydu. Özellikle Olcay ve geçen haftanın yıldızı Nwakaeme performans olarak takıma hiç bir katkı sağlayamadığı gibi adeta takımı iki kişi eksik bırakmıştır.

Ünal hoca oyuna ne kadar müdahale etmişse de Abdulkadir’in henüz hazır olmadığı ve Amiri’nin de ağır ve yavaş oluşu sonradan giren oyuncularının takıma katkı sağlayamadı. Onazi, Sosa, Rodallega zaman zaman Yusuf’un iyi oyunu ve ortaya iyi bir performans koymaları takımın iyi sonuç almasına yeterli olmadı.

Trabzonspor sağ kanadı zaman zamen çalışsa bile sol kanadı ağır ve yavaş. Novak’la çok ağır ve yavaş olduğu için Amiri ve Olcay’la çalışamadı. Merkezden de yapılan tüm akınlar da Yusuf ve Sosa, Rodallega ile uzak oynadığı için istenilen performans ve gol bulunamadı.

Trabzonspor’da önemli bir eksiklik vardı. Bir takım duran topları bu kadar kötü kullanmaz. Bu duran topları iyi kullanan biri olamaz mı kardeşim? Belli ki Sosa bu topları kullanamıyor. Mutlaka bu sorun bir an önce giderilmelidir. Sonuçta Trabzonspor zaman zaman iyi oynasa da berabere veya galip de gelebirdi. Ancak bunu hak edecek bir görüntü sergileyemedi.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap