SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trezeguet Topun Sibobunu Arıyor
6.02.2023

Trabzonspor 1-0’ı yakaladıktan sonra oyunu daha kontrol etmeliydi. Daha iyi oynamalıydı. Fakat Trabzonspor’un forvet hattı Gomez, Trezeguet, Lahtimi çok yetersiz. Özellikle Lahtimi Trabzonspor’da nasıl oynuyor, niye oynuyor anlayamadık. Çok yetersiz bir oyuncu. Bu kadar olumsuz hava şartlarında iki takımı da verdikleri mücadeleden dolayı kutlamak gerekiyor. İki takım çok pas hatası yaptı, top kayıpları fazlaydı, oyunun kalitesi düştü. Halil Umut Meler mükemmel maç yönetti.

1-G.Saray ve Trabzonspor arasındaki en büyük fark, Sarı-Kırmızılıların Türkiye’nin en kaliteli forvet hattına sahip olması. G.Saray’ın hücumcuları Icardi, Mertens ve Kerem; Trabzonspor’un forveti ise Gomez, Trezeguet ile Lahtimi. G.Saray’ın bu üstünlüğü daha iyi top oynamasını sağlıyor. Özellikle Icardi ve Mertens üst düzey oyuncular. Kerem de onlara ayak uydurduğu zaman rahat pozisyona giriyorlar, gol atıyorlar. Trabzonspor’da ise bir oyun bütünlüğü yok. Oyuncuların hepsi birbirinden bağımsız oynuyor ve bu yüzden Trabzonspor pozisyon üretmekte zorlanıyor.

2- G.Saray kanatları iyi kullanıyor. Sağda Boey, solda Kerem oyunda genişlik yaratıyor. Kanat akınlarıyla topu Icardi ve Mertens’le buluşturup etkili ataklar yapıyorlar. Trabzonspor’da ise iki kanat çalışmıyor. Sağda Lahtimi çok pas hatası yaptı, yetersizdi. Solda Trezeguet “mahalle topçusu” gibi kafayı yere eğiyor, hep top sürüyor, neden bunu yaptığı belli değil. Arkadaşlarına pas atmıyor, orta yapmıyor. Böyle olunca Trabzonspor’un iki kanadı da çalışamaz hale geliyor.

3- Trabzonspor’un orta sahası G.Saray’dan çok daha iyi olmasına rağmen özellikle Bakasetas ve Abdülkadir kaleye uzak oynuyor. Kaleye daha yakın oynasalar çok gol pozisyonuna girip skora katkı sağlayabilirler. Gomez yetersiz bir santrfor. Bu forvet hattıyla Trabzonspor’un şampiyonluğa oynaması çok zor.

Sonuç olarak birisinin bu Trezeguet’e birebir sahaya çıkınca birebir’e maç yapmıyorsun burada arkadaşların var. Arkadaşlarına pas vermesi gerekiğini ve futbolun pasla oynanadığı anlatsın.  Yoksa her aldığı topta çalım atar mı, bu kadar özellikli olupta bu kadar takımı adına verimsiz olan kollekftif oyundan uzak dünyada başka bir oyuncu

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap