SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tam Gaz İleri
7.01.2024

Trabzonspor Ankaragücü deplasmanında çok iyi oynamasa bile üç puanla ayrılması çok önemliydi. Ligi üçüncü bitirmek adına Avrupa kupalarına katılmak adına ve bence de bir hedef belirleme adına önemli bir maçtı bakalım neler oldu ?

1-Trabzonspor rakibe bir tane gol pozisyonu vermedi hem kanatları çok iyi kapattı hem merkezi kapattı böyle olunca da rakip pozisyon üretemedi. Sağ bek Larsen çok kötü oynamasına rağmen Sol bek Eren’in kötü oynamasına rağmen yine de o bölgelerden yapılan ortaları iki stoper doğru yerde durarak doğru alan markaj ve adam markaj yaparak giderdi ve rakip net pozisyon bulamadı.

2-Ankaragücü maçında gördük ki Trabzonspor çift ön libero ile oynamalı. Daha önce defalarca yazdım. Bakasetas ile birlikte Abdülkadir Ömür aynı anda sahada oldu mu takımın dengesi bozuluyor ve Trabzonspor’un orta sahası çok kırılgan oluyor. Çok hücum oyuncusu ile oynamak çok gol atacağınız anlamına gelmiyor. Doğru oyuncular ile doğru oyun planını oynadığınızda daha çok üretebiliyorsunuz. Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın artık Bakasetas ve Abdülkadir Ömür arasında bir tercih yapmalı ve 10 numarayı iki isimden daha iyi olana vermeli.  Takım hem bu şekilde ön alanda pozisyon üretiyor hem de rakibin ataklarını daha iyi engelleyebiliyor.

3-Trabzonspor’da olmayan bir şey ise hala tam kapasiteyi ortaya koyarak oynamıyorlar. Yani takımda coşku yok,  hırs yok,  tempo yok,  kazanma azmi yok,  şampiyonluktan uzaklaştı diye takım %50 kapasiteyle oynuyor. Şuna inanıyorum ki devre arasında yapılacak 2-3 takviye ile bu takım şampiyonluğa oynar.  Teknik direktör Abdullah Avcı’nın mutlaka takımı maçlara zihinsel olarak hazırlamalı. Takımın içerisinde birinin oyuncuları ateşlemesi lazım.  Trabzonspor mental sorunları çözerse çok başarılı günleri kısa süre içerisinde görür diye düşünüyorum.

Sonuç olarak takım galip geldi ve üç puanı hanesin yazdırdı. Trabzonspor’un gol yemeden kazanması çok önemliydi. Takımı ve teknik heyeti kutluyorum. Tam yol ileri.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap