SON DAKİKA
SON DAKİKA


Stratejik Planlama
17.08.2022

Trabzonspor, Kopenhag karşısında çok basit goller yedi. Abdullah hoca, ligde galip gelen son maçtaki 11’i ile sahaya çıktı. İki yeni ve önemli transferi ikinci bölümde kullandı. Oyun olarak neler oldu.

1-Kopenhag, Trabzonspor’un çok yumuşak takım olduğunu bildiği için çok hızlı baskılı tempolu ve ortaya büyük bir mücadele örneği koyarak oyunda üstün olmasa bile iki tane gol buldu. Trabzonspor bu süre içerisinde aynı mücadele gücü ve direncini karşı tarafa gösteremedi. Bu süre içerisinde Trabzonspor’u hem zihinsel hem fiziksel ezerek sadece psikolojik baskı kurarak iki gol attı. Ve önemli avantaj yakaladı.

2-Abdullah hoca, kulübesindeki kaliteli, yetenekli ve yaratıcı oyuncular olan yeni transferleri sahaya sürerek bambaşka bir takım dizilişiyle müsabakayı sürdürdü. Ve bunda da başarılı oldu. Burada eksik olan önemli duran top ve frikikleri Messi’den sonra en iyi kullanan Bardhi’nun kullanmasıydı. Fakat burada da henüz görev paylaşımı tam olmadığı için hala frikiği Bakasetas kullanıyor. Bakasetas yanlış oynuyor. Kaleye yakın oynamalı. Messi gibi özellikleri olan Abdulkadir isi bu tür maçlarda girdiği pozisyonları gole çevirmeli. Yoksa sahadan istediğiniz skoru alamazsınız.

3-Futbolda iyi oynamak kazanmak için vardır. Önemli olan kazanmaktır. İki takıma baktığınız zaman Trabzonspor çok daha iyi bir takım. Çok daha iyi oyunculardan kurulu. Fakat girmiş olduğu net pozisyonları gole çeviremezsen istediğin sonucu ve galibiyeti alamazsın. Maalesef istediğin oyunla skor gelmiyorsa mücadelenin hiçbir anlamı kalmıyor. Abdullah hoca bu tür maçlarda tamamıyla taktik, sistem ve oyuncu değişimlerini turu geçme planına göre kurgulamalı. Takımı zihinsel, fiziksel ve taktiksel olarak iki maça göre stratejik uygulamayı ortaya koymalı. Bu maç lig maçı değil.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap