SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şehitlerimize saygı
4.08.2018

Trabzonspor, oynamış olduğu bu hazırlık müsabakasında göze batan olay Şehitlerimizin resminin olduğu formayla sahaya çıkması en anlamlı ve çok güzel ve ayrıca tüm kamuoyuna mesaj olmuş oldu. Trabzonspor, bu önemli konuda ne kadar hassas ve duyarlı olduğunu ortaya koymuştur. Tüm ülkenin, kamuoyunun taktir ve saygı kazanmıştır.

Müsabakaya gelmiş olursak bir hazırlık müsabakasıydı. Oyun olarak çok temposuz, yavaş, pas yüzdesi düşük bir müsabaka oldu. Sporcular bireysel performans olarak çok üst düzeyde değildi. Özellikle çok umut bağlanan Sosa hem oyunun temposunu düşünüp hem de takım oyunundan uzak, çok bireysel oynamaktadır. Bu görüntüsüyle birlikte Trabzonspor’a çok faydalı olamayacağı görünmektedir.

Trabzonspor’u, bu yıl sonuca taşıyacak olan tamamıyla Abdulkadir’in ve Yusuf’un performansıdır. Yani atacağı ve attıracağı gollerle Trabzonspor’u şampiyonluğa oynatabilirler. Bu sporcuların haricinde Trabzonspor’a büyük katkılar sağlayabilecek birde Burak Yılmaz var. O da olmayınca takımın hücum gücü çok büyük güç kaybetmekte ve etkili akımlar yapamamaktadır.

Bordo-mavililerde oyun tamamıyla Yusuf, Abdulkadir ve Sosa ile birlikte merkeze oynamayıp pozisyon üretmeli ve gol bulmalıdır. Rakip, defansta boş alanlar vermezse bütün ataklar etkisiz sonuçlanır. Bu yüzden sadece merkezden ataklar değil her iki kanatlar da kullanılmalıdır. Kanatlardan yapacağı ataklarla Trabzonspor, pozisyon üretmeli ve çok etkili akımlar yapmalıdır. Hazırlık müsabakası olduğu için sporcular tam konsantre olmamıştır. O yüzdan bu maçlar takımın gelecekte ki performansı adına çok doğru mesajlar vermez ve gelecek adına ölçü olmaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap