SON DAKİKA
SON DAKİKA


Santrafor Varsa Galibiyette Var
2.09.2023

Trabzonspor, zorlu Kasımpaşa deplasmanında ortaya çok iyi bir performans koydu. Farklı galibiyet elde etti. Trabzonspor geçen hafta Rize'yi yenmiş olsaydı bugün 9 puanı vardı. Şampiyonluğa oynayabilecek bir süreci çok erken başlatmış olacaktı. Rizespor mağlubiyeti camiaya bu yıl bu takımdan birşey olmaz mesajı verdi. Kasımpaşa maçı ise Trabzonspor ligin süpriz şampiyon adayıdır mesajını verdi. Bir haftada neler değişti ?

1-En önemli değişiklik Trabzonspor sahaya santraforsuz çıkıyordu. Enis Destan gibi elinde çok büyük bir yetenek varken ilk 3 maça santraforsuz çıkmak bana göre hocanın yapmış olduğu en büyük hatalardan birtanesi idi. Enis Destan 3 maç daha oynasın direk Milli takımın santraforu. Trabzonspor Enis Destan'dan 2-3 yıl sonra 30 Milyon Euro kazanabilir.  Önemli potansiyelin olan futbolcun varsa hücumdaki taktiksel anlayışının onun üzerine kurulur.

2-Sağ bekte Larsen'in olmayışı ve defansta Mehmet'in iyi performansı defanstaki büyük bir sorunu gidermiştir. Stoperler ile sağ bek ve sol bek çok açık vermeyince oyunu daha dar alanda oynayıp sadece rakiplerine odaklanıp az hata yaparak müsabakayı tamamlamışlardır.

3-Geldiği günden beri çok eleştirdiğimiz Bardhi'nin ilk defa sahada diri, canlı, kuvvetli, topa hükmeden ve kolay kolay top kaptırmayan rakipler dişe diş mücadele eden çok formda bir Bardhi gördük. Böyle devam ederse takıma çok katkı sağlar. Ayrıca hocanın çift ön liberolu oynaması Bakasetas'ı biraz geriye çekip Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu Abdülkadir Ömür'ü öne doğru atması Trabzonspor'u daha hızlı oynamasını, daha çok topa sahip olmasını, daha net pozisyon üretmesini sağladı. İkinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişlerde çok olumlu katkılar sağladı ve takımın iyi ve üstün oynamasını en önemli nedenlerinden biri oldu. Ayrıca orta sahadan gelen oyunculara Enis'in gözükmesi, pas alışverişinde bulunması, Enis'in üçüncü bölgede topu koruyup takımı üçüncü bölgeye çıkarması ve topu kaptırmadan arkadaşlarına garanti oynaması Trabzonspor'un tamamıyla oyunu rakip sahada oynamasını sağlamıştır.

Sonuç olarak sezon başından beri yazıyoruz. Eğer takım kadrosunu hoca kurgularken doğru ilk 11 ile sahaya çıktığı zaman ve doğru taktik ile oynadığı zaman 2-3 transfer ile bu takım şampiyonluğa oynar. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kadro olarak hiçbir eksiği kalmaz.   

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap