SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şanssız Trabzonspor
28.01.2019

Çok kısıtlı kadrosuna rağmen ve Ünal hocanın söylediği gibi 12 günde 4 müsabakaya çıkan 14 tane oyuncu ve iki haftadır hakem hatalarına kurban giden bir Trabzonspor… Gerçekten oynamış olduğu futbolla başta teknik direktör Ünal hoca olmak üzere tüm oyuncuları kutlamak gerekiyor. Ünal hoca, kendi takımını taktik ve oyun disiplini olarak mükemmel hazırlarken, rakip takımı da iyi analiz edip önlemler alıyor. En önemlisi çok ofansif bir kadroyla sahaya takımı çıkartıyor, mükemmel bir hücum futbolu oynatıyor. Yapmış olduğu oyuncu ve saha içerisindeki mevki değişiklikleriyle de Trabzonspor’un hem iyi futbol oynamasını sağlıyor, hem de iyi sonuçlar almasına neden oluyor. Burada önemli olan iki şey var;

1) Altyapıdan gelen 5 tane oyuncunun sahada olması ve 7 tane oyuncunun kulübede olması Trabzonspor’un en büyük övünç kaynağıdır. Başta Yusuf, Abdulkadir Ömür, Abdulkadir Parmak, Uğurcan ve Hüseyin. Bu sporcular Trabzonspor’u şampiyonluğa taşıyabilecek yetenekli, yaratıcı ve yıldız oyuncu seviyesinde. Trabzonspor’un ruhunu, kimliğini ve felsefesini taşıyan bu düzeydeki oyuncular bu takımı mutlaka şampiyon yapacaktır. Biraz sabıra, biraz da desteğe ihtiyaç vardır. Artık Trabzonspor, geçmiş yıllarda kaybetmiş olduğu güvenirliğini ve saygınlığını bu sporcuların ortaya koymuş olduğu performansla tüm Türkiye’deki sporseverlerin tekrar güvenini ve takdirini kazanmaktadır.

2) VAR sistemi Türk futbolunda kaybolan güveni tekrar kazanmasına neden olmuştur. Ama maalesef Trabzonspor VAR sistemi olmasına rağmen iki haftadır yediği gollerde özellikle masa başı hakemlerinden sıkıntı yaşamakta, eğer bu sıkıntılar olmazsa Trabzonspor puan olarak bu yıl mutlaka Avrupa kupalarına katılacak seviyede hem futbol oynar hem de puanları kazanmış olur.

Sivasspor karşısında özellikle ikinci yarıda oynanan futbol alkışı fazlasıyla hak etti. Üretilen net gol pozisyonları şanssız bir şekilde değerlendirilemedi. Eğer bunlar değerlendirilseydi ve direkler müsaade etseydi Trabzonspor sahadan çok farklı galip ayrılırdı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap