SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şanssız Rodallega
23.10.2018

Trabzonspor kendi evinde favori olduğu ve 3 puan beklediği maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. Müsabakayı kazanabilecek her şeye rağmen az da pozisyonlar da üretti. Fakat Rodallega’nın bu akşamki gol vuruşlarındaki isabetsizliği sonucu belirlemiş oldu. Müsabakayı etkileyen nedenlere bakacak olursak;

1-Trabzonspor hem kanatları kullanarak hem merkez merkezden etkili akınlar hem de çok kontratak yapan bir takımdı. Bu müsabakada sadece özellikle ilk yarı kanatları kullandı. Sağdan Pereira ve Abdülkadir ile sol taraftan Novak ile etkili ortaları oldu. Toplarla buluşan Rodallega, gol vuruşlarında başarılı olamadı.

2-Trabzonspor, Türkiye’de en iyi kontratak oynayan takım maalesef Burak’ın bu müsabakada bir türlü oyuna yeterince konsantre olamayışı doğru zaman da doğru delici ve derin koşular yapamayışı ve ofsayttan kendini yeterince koruyamayışı Trabzonspor’un bir çok atağını ve etkili akınlarını gol olabilecek pozisyonlarını engellemiş oldu.

3-Ofansif orta saha olarak kabul ettiğimiz Abdülkadir, Sosa ve Amiri daha çok ceza sahasına girmeli daha çok asist yapmalı daha çok şut atmalı daha çok takımı net pozisyona sokacak girişimlerde bulunmalı. Maalesef bu 3 futbolcunun skora katkı sağlamayışı Trabzonspor için saha içerisinde kazanma adına büyük bir eksiklik olarak gözükmekte.

Her şeye rağmen Trabzonspor kendi sahasında rakibe pozisyon vermedi. Rakip bir tane etkili pozisyon bulamadı. Defans ve kaleci uyumlu görüntü verdi. Özellikle merkezde oynayan Hosseini, Toure ve Pereira alan markajında ve adam markajın kademelerdeki başarısı rakibin pozisyon bulmasını engelledi. Ve müsabakanın sonucunu belirledi. Erzurumspor’u da oyun ve taktik disiplininden dolayı kutlamak ve tebrik etmek gerekiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap