SON DAKİKA
SON DAKİKA


Riziko galibiyeti getirdi
11.09.2018

Milli takımımız iyi bir sonuçla Türk halkına moral verdi. Lucescu’nun bir çok zaman oyunu göremeyişi korkak futbol anlayışı Türk futbolunu ve Milli Takımımızı sonuç ve performans olarak geriye getirmekteydi. Ne zaman ki zorunluluktan dolayı Ofansif olarak Emre ve Serdar’ı almak zorunda kaldı gerçek milli takım, başarılı milli takım ortaya çıktı. Lucescu, sahaya çıkardığı ilk 11 oyuncusuyla uygulamaya çalıştığı taktik bütünleşip, birleşip bir türlü performansa dönüşmüyordu. Hakan gibi merkezde en etkili oyuncunuzu sol kenara atarsanız hem Hakan’ı yok edersiniz hem de rakibin sağ bekini en iyi oyuncusu yaparsınız. İki tane ağır ön libero ile oynarsanız takımınızın temposu ve hızı tamamiyle düşer bir türlü istediğiniz sonucu alamazsınız.

Ne zaman ki Lucescu artık maç gitti, rizikoya girmem gerekiyor dedi ofansif Emre Akbaba’yı oyuna alıp ardından Serdar ve Yunus’u oyuna alarak ofansif doğru hamlelerle takımın galip gelmesini sağladı. Bu sonuç bizi yanıltmasın. Milli Takımımız Abdulkadir’i, Yusuf’u, Emre’yi ve Serdar’ı kazanmadığı sürece, Hakan’ı merkezde oynatmadığı sürece geleceği inşa etmesi çok zor. Malesef Lucescu bunların hiçbirini göremiyor ve korkak futbol oynatıyor. Oyuncuların özelliklerine göre bir sistem ve taktik uygulamıyor, geleceği inşa etme gibi derdi yok. Şansa alınan galibiyet bizi yanıltmasın yoksa gelecek hüsran olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap