SON DAKİKA
SON DAKİKA


Oyun Felsefesi Şart
24.10.2023

Trabzonspor’un Abdullah hocanın gelmesiyle hem taktik olarak hem de oyun olarak olumlu yönde değiştiğini görmekteyiz. Şu aşamada oyun istenilen düzeye çıkmasa bile alınan 3 puan takıma moral ve motivasyon olarak önemli katkılar sağlayacaktır. Takımın özgüvenini geri getirecektir. Takım ruhunun kazanılmasında büyük bir moral ve motive edici olacaktır. Her ne olursa olsun bir hocanın üç puanla başlaması hem hoca adına gelecek adına bir ümittir hem de taraftar adına gelecekteki takımın büyük başarılar yakalayabilmesi için olumlu verilen bir mesajdır. Bakalım neler oldu?

1) Uğurcan’ın iyi oynamış maçlarda Trabzonspor sürekli galip gelmekte, iyi sonuç almaktadır. Bu demektir ki Uğurcan her maçta ortaya hatasız bir performans koymalı ve ayrıca bir kaptan olarak yapacağı başarılı kurtarışlarla takımı ateşlemeli ve camiayı ayağa kaldırmalı. Bunu hem Milli takımda hem de bu maçta gördük. Bunu mükemmel yaptı, tebrikler.

2) Abdullah hoca Trabzonspor’u çok iyi tanıyor. Sporcuların ortaya koyacağı performansı iyi biliyor, bu sporcuların özelliklerine göre hangi taktikle oynayacağını çok iyi biliyor, bu takımın en büyük sorunu defansın olduğunu ve çok rahat yediğini biliyor. Bu takıma önce gol yememeyi, nasıl takım savunması yapması gerektiğini, özellikle defansa alan ve adam markajı, ters kademeye girmeyi öğretirse ve bunda da başarılı olursa Trabzonspor ligde şampiyonluğu kovalayabilecek bir takım haline dönüşecektir.

3) Trabzonspor’un mutlaka bir oyun felsefesi olmalı. Bu oyun felsefesinin özü de taktik ve oyun disiplini içerisinde birinci dakikadan müsabaka bitimine kadar giren çıkan oyuncu dahil tam kapasite ortaya koyarak mükemmel bir sinerji yaratıp müsabakanın sonuna kadar Trabzon futbol ruhunu taşıyıp başarılı sonuçlar almalıdır. Bunu mutlaka başarmalıdır.

4) Abdülkadir Ömür bu mevkide çok başarılı olacaktır. Bu mevkide oynamaya devam etsin. Biraz daha özgüvenini kazandı mı Trabzonspor’un büyük bir yıldızı olacaktır. Gol atması lazım, gol attırması lazım. Fountas ve Pepe’nin yanı sıra diğer yeni transferleri çok forma şansı bulamadığı için göremedik. Başlangıç olarak olumlu mesajlar verdiler, bundan sonraki bütün maçlarda çok daha başarılı bir Trabzonspor izleyeceğimiz kesin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap