SON DAKİKA
SON DAKİKA


Merkez Zayıf
26.02.2024

Trabzonspor Adana Demirspor karşısında oynamış olduğu futbolun skoru daha fazla olmalıydı müsabakayı en az üç farkla kazanabilirdi neden kazanamadı bakalım neler oldu.

1) Trabzonspor’da müthiş bir motivasyon eksikliği var Sporcular sağda tam kapasitelerini ortaya koyamıyorlar özellikle tra ve elaslan bu maçta girmiş oldukları gol pozisyonlarına çok cömertçe harcadılar Enes destan tam bir Trabzonlu Trabzonsporlu futbolcu gibi oynuyor diğerleri de tabii ki oynuyor fakat sanki altyapıdan yetişmiş bütün hayalleri Trabzonspor formasını giymek adına odaklanmış ve büyümüşbir Trabzon çocuğuna bir Trabzon fırtınası ruhuna taşıyor içerisinde vermiş olduğu mücadeleyi ve tam kapasitesini ortaya koymasını tebrik ediyoruz kutluyoruz.

2) Bu Pepe’yi kim aldı? Abdullah hoca bu Pepe‘yi oyuna niye koyuyor oynamış olduğu bütün müsabakalarda takımı bir kişi eksik oynatıyor ama neden bunu Abdullah hoca hala oynatıyor anlamak mümkün değil. Adam sahada hiç yok, ikili mücadele yok, çalım yok, orta yok, gol atmak yok, gol pası yok, ya bırakın Pepe ile uğraşmayı da lütfen bir tane altyapıdan oyuncuya şans verin. Belki başka bir oyuncu kazanırız. Bu Pepe’den şu anki haliyle hiçbir şey olmaz.

3) Trabzonspor kanatları çok iyi kullanıyor sağ taraf ve sol taraf artık çok iyi işliyor. Alınan sağ bek müthiş bir transfer, çok doğru bir transfer. Artık sağ taraftan rakipleri Eren de biraz düzeldi Trezeguet’in gelmesiyle sol taraftan Eren’le de Trezeguet ile ciddi etkili akımlar yapıyor fakat merkezde çok zayıfız maalesef on numaramız yok. Abdulkadir Bakasetas gidince Bardhi yetenekli oyuncu çabukluğu var tekniği var ama bir türlü Trabzonspor seviyesine çıkamıyor yani ne gol atıyor ne gol attırıyor on numarada ne etkili pas atıp asist yapıyor maalesef çok yetersiz. Trabzonspor mutlaka bir 10 numara almalı genç kardeşimiz Umut Güneş de bana göre ilerisi için çok umut vermiyor hızı ve temposu çok düşük inşallah bu temposunu ayarlar ve ileride iyi bir orta saha olabilir.

Trabzonspor’da defans topu aldığı zaman oyunu başlatıyor fakat orta sahadan hiç kimse defansa topu almak için görünmüyor Berat, Umut, Bardhi kime atacak bu defans topu kime atacak bu defans mecburen dönüyor kalecisine gelip pas veriyor orta saha ve forvet mutlaka defanstan top çıkarken oyun kurulurken daha çok hareketli olmalı boşa çıkmalı defanstan gelen oyuncuların mutlaka gözükmelidir.

Ortasaha defansta mutlaka topu alıp ikinci bölgeden üçüncü bölgeye mutlaka taşımalı ve etkili hızlı hücumları bşlatmalı hızlı kontakları bşlatmalı çok çabuk bir şekilde öndeki oyuncuları yani Biska Enes ve Tracee’yi hareketlendirmeli ama ortasaha maalesef çok zayıf gözüküyor bu görevi eksik yapıyor.

Sonuç olarak Trabzonspor üç puanı aldı galip geldi önemli bir galibiyet takımın özgüvenini arttırması adına özgüveni geliştirme adına çok önemli abdullah hoca çok doğru taktikle doğru sistemle oynamaya çalışıyor oynatmaya çalışıyor ama dediğim gibi Pepe ortasaha sorunlu mutlaka asmalı mrk de etkisiz halde iken mutlaka daha etkili bir taktiksel anlayış uygulamalı merkezden yapılan ataklarımız maalesef yok ve çok zayıf.

Taraftarımız neden maça gelmiyor taraftarı maça gelmezse takım şampiyon olamaz taraftarı maçlara gelmeli taraftar en çok takım kötüyken müsabakalara gelip takımını desteklemeli yoksa şampiyonluğa giden şampiyon olan lider olan bir takım zaten o coşkuyu ve o özgüveni o müthiş performansı yaşıyordur önemli olan taraftar 13. adam olacak takımı coşturacak destekleyecek ve takımın her maçta galip gelmesi için müthiş bir motivasyon baskısıyla takımacoşturması gerekiyor mutlaka takım taraftar türbinlere gelmeli

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap