SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lucescu artık göremiyor
8.09.2018

Milli takımımız takım olamadı. Rakibin sistemi taktiği her şeyi ortada. Uzun süredir takımı çalıştıran Lucescu halen daha takım yaratamamışsa emekli olma zamanı gelmiştir.

Takım olmak ne demektir?

Daha çok topa sahip olan, topu rakibe vermeyen, zaman zaman merkezden, zaman zaman kanatları çok iyi kullanan, ayrıca bloklar arasında kopma olmadan, toplu hücum, top rakibe geçince takım halinde defans yapan, bunu da gözle görülür bir şekilde taraftara yansıtmak ve tam kapasiteyi ortaya koymak takım olmak demektir.  Maalesef milli takımımız dağınık, rakibin ataklarına önlem almayan, rakibin zayıf bölgelerini bulup ona göre hücum yapmayan ve skora göre oyuncu değişikliği yapıp tabelayı değiştirmek isteyen bir takım ortada yoktu.

En büyük sorun

1-Futbolun gizli silahı olan dönen toplar yapılan hücumlarda dönen topları rakip alıyor çok etkili ve etkili kontra ataklar yapıyor ama maalesef bizim orta sahamızdaki Mehmet ve Okay sadece seyrediyor veya pozisyonlara çok geç kalıyor. Rakibin yaptığı akınlardan dönen toplarda ise yine rakip topları kazanarak kontrolsüz çıkan defansa baskılı hücum yaparak pozisyonlar üretip gol buluyor.

2- İki tane ağır oyuncu Mehmet ve Okay son derece yetersiz, ağır ve bu pozisyonlara müdahale edemeyerek, rakibin etkili olmasına büyük sebep olmuşlardır.

3-Lucescu oyunu göremiyor emeklilik zamanı geldi.

4-Rakibin en zayıf bölgesi sol bek bölgesi. Sol beki bizim PTT Ligi’nde sol bek oynayamaz. Sağdan yapacağımız etkili ortalar ve asistlerle sonuca gidebilirdik, çift santrafora geçmediği için az da olsa sağ taraftan yapılan ortalarda Cenk Tosun iyi marke edildi. İkinci bir santrafor olmadığı için bütün ortalar boşa gitti.

5-Sol taraftan akın yapamıyoruz. Maalesef Hasan Ali Kaldırım, bizim takımın en verimsiz oyuncusu. Maalesef sol taraf işlemiyor, merkezden yapacağımız akınlarda Hakan ile etkili olabilirdik. Hoca Hakan Çalhanoğlu’nu da sol dışa atınca, Hakan’ı da hoca durdurmuş oldu. Ne zaman Hakan merkeze girdi, ceza sahasında iki topla buluştu, 2 tane gol yapabilirdi.

Hala bunları göremeyen ve büyük takım yaratamayan hoca artık emekli olmalı, başta Şenol Güneş gibi, Tolunay Kafkas gibi, Abdullah Avcı gibi Türkiye’de milli takımımızda hocalık yapabilecek ve çok iyi milli takım yaratabilecek çok teknik adam var. Artık Lucescu’nun emeklilik zamanı gelmiştir. Maalesef yardımcıları da bu eksikleri görüp hocayı uyaracak kapasiteye sahip olamadıkları için. Milli takım takım olamadığı için sahadan kötü sonuçla ayrılmıştır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap