SON DAKİKA
SON DAKİKA


Komşu keşke kazanabilseydi
31.05.2023

Trabzonspor, Giresunspor karşısında çok rahat bir galibiyet aldı. Burada önemli olanlar neydi onlara bakalım.

1-GİRESUNSPOR, son haftalarda kümede kalıp kalmayacağını belirleyeceği kötü sonuçlar aldı. Hocasını değiştirdi. Takım hem fiziksel hem de zihinsel olarak çökmüş durumda. Takım, kendi sahasında oynasa bile taraftarı takımından umudunu kesmiş. Bu durum da Trabzonspor’un karşılaşmadaki performansına olumlu katkı verdi.

2-TRABZONSPOR’DA hoca Trabzonspor’un elindeki futbolcuların oynayabileceği en iyi sistemi ve taktiği görüp elindeki en iyi oyuncularla sahaya çıktı. Bu takım 4-3-3 oynar. Dünya futboluna bu sistemi kazandıran Barcelona Teknik Direktörü John Cruff olsa bile bunu ilk oynatan bu sistemi dünyaya öğreten John Cruff’a da öğreten Allah rahmet eylesin büyük hocamız Ahmet Suat Özyazıcı’dır. Hala Barcelona aynı sistemle oynamaktadır. Biz bu sistemi o kadar şampiyonluk ve kupalar almamıza rağmen Trabzonspor’a yerleştiremedik. O felsefeyi Trabzon futbol kültürü ve mücadele gücü ile birleştirip 70 ve 80’li yıllarda almış olduğumuz başarıyı alamadık.

3-ŞAMPİYON takıma yapılan 13 gereksiz transfer ve son 4 yılda 5 kupa kazandıran başkanının, hoca ve oyuncuların gitmesi Trabzonspor’da hem saha içi performansı olarak hem ekonomik olarak çöküşüne neden olmuştur. Bu işte birtakım baskılar olmuştur. Bu baskılar neticesinde de takım ruhunu, kültürünü ve felsefesini kaybetmiştir. O yüzden bu takım şampiyonluktan uzak, hedefsiz bir takım haline gelmiştir. Bu konuyla ilgili gelecek süreçte yazılarımız olacak.

4- TRABZONSPOR’DA bir hoca geliyor, tamamıyla teknik kadroyu takımdaki oyuncuların özelliklerini bilip hangi sistemle oynayabileceği yeni gelen hocaya anlatabilecek ve kimsenin olmayışı Trabzonspor’un treni kaçırmasına neden oldu.  Hoca da o süreçte takımı deneme tahtası yapıp birçok sistemi deneyip birçok oyuncuyu farklı mevkilerde, birçok oyuncuya şans verip işi öğrenene kadar deneme tahtası olan Trabzonspor maalesef o süreçte aldığı sonuçlarla ilk 5’e giremeyecek duruma dönüştürüldü. Bu hatalar olmasaydı şimdi Trabzonspor bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde olurdu.

SONUÇ olarak Trabzonspor’un galip gelmesi çok önemli. Komşu Giresunspor çok kritik bir durumdayken alınan galibiyet ne beni çok mutlu etmiştir ne de Trabzonspor taraftarını. Ama futbol böyle bir şey. Sahaya çıkar tam kapasitenle mücadele edersin. Sonuç ne olursa olsun bunu da kabullenirsin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap