SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kimi Protesto Ediyorsunuz
5.03.2023

Dış sahada yoklara oynayan Avrupa’ya veda eden Trabzonspor’un tek övündüğü iç saha serisi de sona erdi. Hem de ligin dibine demir atmış Ümraniyespor Trabzonspor’un bu serisine son verdi.  Bakalım maçta neler oldu ?

1-Trabzonspor’un elinde Abdülkadir Ömür gibi bir cevher varken bu oyuncu neden doğru kullanılmaz ? Futbolla merkezde başlamasına rağmen sürekli kanatlara hapsedilen Abdülkadir Ömür bugün bağıra bağıra ben merkez oyuncusuyum dedi. İlk yarıda özellikle Trabzonspor’u taşıyan Ömür’ün iki topu direkten dönerken rakip kalede sürekli tehdit oluşturdu. Buda Ümraniyespor takımın ilk yarıda öne çıkmamasına neden oldu. Abdülkadir Ömür’ü merkezde oynadığı sürece hem gol hem asist yapar hem de Avrupa yaparak Trabzonspor’a yüklü bir bonservis getirisi sağlayabilir. Bu madeni mutlaka doğru işlenmesi gerekiyor.

2-Bartra, Bardhi, Yusuf Yazıcı ve Naci Ünüvar neden alındı ? Bu oyuncuların alınması kim talep etti ? Bu isimlerin bırakın Trabzonspor’u Süper Lig’de futbol oynayamazlar. Geldikleri günden itibaren Trabzonspor’a yararları olmadığı maddi olarak da çok büyük zarar vermiştir bu isimler. Özellikle bu oyunculara imaj hakkın altında verilen paralarlar Trabzonspor’a ihanettir. Bu isimler ile hemen yollar ayrılmalı.

3-Trabzonspor genel anlamda çok iyi oynadı. Özellikle maçın ilk yarısında oyunun temposunu belirleyen ve oyuna hakim olan taraf Trabzonspor’du. Nitekim birçok pozisyon bulunmasına rağmen hem direklerde hem de rakip kaleci Serkan Trabzonspor’lu oyunculara geçit vermeyince karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. İkinci devrede Trabzonspor sanki frene bastı. Hocanın oyuna yanlış müdahaleleri ve Abdülkadir Ömür’ün 6 numara gibi oynatılması Trabzonspor’un zaten kısıtlı olan üçüncü bölgede ki üretkenliğini tamamen bitirince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

4- Şampiyonluk sonrası Trabzonspor’da kadroda yaşanan değişiklikle yapılan transferlerin ardından takım içerisinde bir gruplaşma oldu. Bazı oyuncuların başkanı sabote ederek başkan ve yönetimin istifasına neden oldu. Bu grup dünde hocayı proteste etti. İlk yarıda ki rüzgarı tamamen tersine çevirdiler ve hocayı protesto ederek mağlubiyeti kaçınılmaz hale getirdiler. Trabzonspor’un içeride ki brütüslerden kurtulması lazım.

Sonuç olarak geçen senenin şampiyonu Trabzonspor bu sene 3 kulvarda 16 transferle güzel rüyalar görürken kabus gibi durumla karşı karşıya kaldı.  Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferasn Ligi’nde elenen Trabzonspor henüz ligin daha yarısı gelmemişken havlu attı. Tek gerçekçi hedef olan Ziraat Türkiye Kupası önümüzde dururken biran önce toparlanıp hedefe odaklanmalıyız.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap