SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kan değişimine ihtiyacımız var
7.10.2023

TRABZONSPOR, Adana Demirspor karşısında etkisiz bir futbolla mağlup oldu gelin nedenlerine bakalım ?

Trabzonspor’da Nenad Bjelica geldiği günden itibaren ne oynattığı, hangi sistemle oynadığı belli değil. Trabzonspor’un ciddi anlamda bir hoca sorunu var. Özellikle geçen sezondan itibaren kazanılan maçlara baktığımızda hep bireysel oyuncu performanslarının sonuca etki ettiğini görüyoruz. Bjelica kesinlikle Trabzonspor’un hocası olamaz. Birçok oyuncu Bjelica döneminde sistemsizlikten değer kaybetti. Bunun en büyük örneği Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır’dır.

2- Adana Demirspor karşısında sahaya sürülen 11 ve oyuncu değişiklikleri ile Bjelica sınıfta kaldı. Özellikle Mehmetcan Aydın gibi son haftaların en formda oyuncusu oturtururken  ne oynadığı belli olmayan Larsen’in sahada olması tamamen yanlış bir karardı. Hadi yanlış kadro ile sahaya çıktın. İkinci yarıya geride giriyorsun hala değişiklik için bekliyorsun. Bence Bardhi daha erken dışarı alınıp Enis Destan daha erken oyuna alınmalıydı. Hoca kadrosu ve değişiklikleri ile maçı rakibe hediye etti.

3- Ben Trabzonspor’un tarihi boyunca bu kadar erken lige havlu attığına hiç şahit olmadı.  Hoca oyuncu istedi alındı, ekibe takviye dedi yapıldı. Önüne bütün imkanlar serilmesine rağmen hem oynattığı futbol hem de saha sonuçları ile sınıfta kaldı. Yarını beklemeden bugün derhal istifa etmelidir. Bu şehrin evladı Şenol Güneş hocamın takımın başına gelmesi lazım. Şenol hoca bu takımı ayağa kaldırır.

4- Trabzonspor yönetiminin bundan sonra yapacağı en akılcı iş gelecek sezonun planlamasının yapılması olur. Artık bu sezondan geçti.  Altyapıdan yapılacak takviyelerle birlikte gerçekten bu formanın ağırlığı kaldırabilecek ve Trabzonspor formasının hakkını verecek oyuncularla bu sezonu tamamladıktan sonra Trabzonspor’un gelecek sezonun şampiyonluk kadrosunu kurması lazım.

 

Sonuç olarak Trabzonspor bu sezon zoru başararak Ekim ayında şampiyonluk yarışına havlu atmıştır. Trabzonspor taraftarı şimdi ne yapacak. Mayıs sonuna kadar bu taraftar kimi destekleyecek. Geçtiğimiz sezon ve bu sezondan yönetimin gerekli dersleri alarak gelecek sezon ona göre yorganını ayağına göre uzatması gerekiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap