SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kalkavan ve Küçük 2 Trabzonspor 3
5.11.2023

Trabzonspor, deplasmanda Fenerbahçe karşısında tarihi bir galibiyet alacaktı fakat karşısında sadece Fenerbahçe futbol takımı yoktu aynı zamanda Fenerbahçe forması giymiş orta hakem Zorbay Küçük, Fenerbahçe forması giymiş Var hakemi Mete Kalkavan vardı. Trabzonspor’un iki nizami golünü iptal ettiler. Trabzonspor lehine haksız iki tane penaltı verdiler. Herhalde bu yıl dünya futbolunda en taraflı hakem ve yan hakem yarışması yapılsa Zorbay Küçük ve Mete Kalkavan açık ara yılın en taraflı olma yolunda en başarılı hakemi seçilirlerdi. Bu müsabakada Trabzonspor aleyhine bu kadar çok şartlanmış şekilde çalışan karaktersiz hakemler yarın Fenerbahçe’nin aleyhine de Beşiktaş’ın aleyhine de çalışabilir. 15 yıl Süper Lig’de futbol oynadım bu kadar rezil bir hakem ikilisi daha görmedim.

1-Geçen hafta ne söyledik. Trabzonspor’un müsabakalara zihinsel olarak hazırlanmıyor. Tam kapasitesini ortaya koymuyor. Halbuki Trabzonspor’un kadrosu Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kadrosunda daha aşağı bir kadro değil. Sezon başı almış olduğu 3 kötü mağlubiyet Trabzonspor’un motivasyonunu çok düşürdü. Ve Trabzonspor müsabakalara yeterince hazırlanamıyordu. Ama şimdi bu müsabakaya tam kapasite ile hazırlandı. Tüm futbolcular tam kapasite ile oynadı. Böyle olunca da Trabzonspor Fenerbahçe’yi ezici bir skor ve futbolla mağlup etti.

2-Abdullah hocayı tebrik ediyoruz. Takımı zihinsel olarak çok iyi hazırladığı için. Taktik ve oyun disiplini çok iyi uygulattığı için. Çok doğru kadro çıkarıp çok doğru oyuncu değişiklikleri yaptığı için. Takıma savunma nasıl yapılır onu kısa sürede öğretip rakibe bir tane net pozisyon vermeyen bir takım yarattığı için  maçın yıldızının Abdullah hoca olduğunu söyleyebiliriz.

3- Kaleci Uğurcan hep böyle oynamalı. Defansta Denswil ve Baniya mükemmel uyum sağladılar ve hatasız oynadılar. Rakibe hiç pozisyon vermediler. Mendy ile Berat ise orta sahada rakibin tüm akınlarını durdurdular. Çok doğru mücadele içerisinde doğru müdahaleler yaptılar. Çok başarılıydılar. Forvet hattında Onuachu ise sahada kaldığı süre boyunca mükemmeldi. Enis Destan oyuna girdikten sonra çok önemli katkı sağladı. Ön alanda iyi baskılar yaptı. Abdülkadir Ömür biraz daha ofansif oynarsa hem gol atacak hem gol attırarak takıma daha fazla katkı sağlayacak. Kanatlar ise Onuachu’ya biraz daha orta yapmalılar. Visca’nın ilk golde yaptığı gibi.

Sonuç olarak Trabzonspor deplasmanda hem Fenerbahçe’yi hem de hakemi yenmiştir.  Bu takım seri yakalar şampiyon olur aman ligi bırakmayın.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap