SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hoca'ya Destek Lazım
27.08.2023
Trabzonspor, komşu Rizespor kar-şısında çok kötü bir futbolla sahadan mağlup ayrıldı. Takım olarak ortaya çok kötü bir performans koydu. Sahada hem zihinsel, hem fiziksel, hem de taktiksel bir oyun anlayışı yoktu.

Bununla 
beraber bireysel ve bölgesel performanslar kötü olunca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

1- Hocaya geçen hafta hem taktiksel hem de oyuncu tercihlerinde katkı sağlamaya çalıştık. Fakat hoca galiba bizi hiç kaale almıyor. Almayınca da yanlışlar ve yenilgiler kaçınılmaz oluyor.

2- Kaleci Uğurcan müsabakalara hiç konsantre olmadığı ve rakibi küçümsediği için gereksiz goller yiyor. Trabzonspor'un defansı tam bir rezalet. Stoperlerin rakiplerle alakası yok. Rakip santraforlar marke etmek yerine orta alan oyuncuları gibi rakipleri bırakıp dolaşıyorlar. Halbuki stoperler sahada adam markajı yapması gereken ilk oyunculardır. Maalesef Trabzonspor'un iki stoperi de çok kötü ve çok yetersiz.
İki yol yediren Larsen ise 1. Lig'de ancak oynar. Bunun Trabzonspor'da ne işi var? Sol bek Eren ise üçüncü golde becerip kademeye giremedi. O da zihinsel olarak tam hazır değil. Defans tam bir rezalet.

3- Orta sahada Bakasetas biraz çırpınıyor. Rakibin yapacağı kontraatakları karşılayacak bir tane ön liberon yok. Halbuki Trabzonspor zaman zaman tek ön liberolu değiş çift ön liberolu oynamalı. Hocanın orta alan kurgusunu anlamak mümkün değil. Rakip Rizespor, orta sahaya sahip olsun, hızlı kontra atak yapsın diye sağ olsun bizim hoca her şeyi yaptı.

4- Üç maçtır topu tutup koruyamıyorsun. Arkadaşlarına pas veremiyorsun, arkadaşlarına pas verip garanti oynayamıyorsun, bire birde adam geçemiyorsun, hava hakimiyetin yok. 3 maçtır bir tane net gol pozisyonuna giremiyorsun. Orta sahadan gelenlerle verkaça giremiyorsun. Orta saha oyuncularına şut pası hazırlayamıyorsun. Bu kadar yetersiz bir santrafor ile başlamak Trabzonspor'u sahaya santraforsuz çıkarmak
demektir. Santraforsuz bu Trabzonspor nasıl gol atacak? Umut Bozok iyi niyetli, iyi karakterli fakat Trabzonspor'un golcüsü değil. Trabzonspor'un golcüsü olamaz. Kasımpaşa, Karagümrük ve Gaziantep'in bile olabilir ama Trabzonspor'un yedek golcüsü bile olamaz. Hocanın gözü kör mü Enis Destan'ı görmüyor mu? İlk baştan beri yazıyoruz bu takımın santraforu Enis Destan'dır diye. Enis Destan'ın, Abdülkadir Ömür'ü ve Denswil'i oynatmamak ve bu kadro ile sahaya çıkmakla maalesef mağlubiyet kaçınılmaz demektir.

Sonuç olarak A takım kadrosunda Trabzonspor'un kimliğini, kültürünü, felsefesini ve ruhunu bilen bu kulübün içerisinden gelmiş, bu takımda uzun yıllar oynamış, bu işi yapmış ve yaşamış hoca ile istişare edip kulübün içerisinde 2-3 kişi olmadığı sürece bu takım çok
daha yanlış kadro kurar sahaya yanlış 11 ile çıkar. Çokça mağlubiyetler almaya devam eder.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap