SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hamsik Meğer Bizim Hamsimizmiş!
4.06.2023

Trabzonspor, yeni hocası ile birlikte son iki haftada hem iyi futbolla hem de bol gollü galibiyetler ile başarılı bir performans ortaya koydu.  Bakalım neler oldu ?

1-Defans olarak 4’lü defansa dönmesi bütün sporcuları mevkilerinde oynatması Larsen’i sağ bek, Hüseyin stoperde sol bekte Eren’i oynatması.  Savunma kurgusunu doğru yapması. Yılın fiyaskosu Bartra’nın olmayışı defanstaki  hataları en aza indirdi. Alan markajında, adam markajında  Hüseyin ve Taha’nın ortaya koyduğu performans övgüye ve taktire şayandı. 

2-Orta sahada ise ön liberoda Siopis’in mücadele gücü ve rakibin bütün akınlarını durdurması merkezden Bakasetas ve Hamsik’in yaratıcılığı ve ofansif hamleleri hem gol atmaları hem birçok pozisyonu yaratmaları takıma olumlu katkı verdi. Sahip oldukları her topu en kısa sürede forvette ki arkadaşlarına aktarmaları Trabzonspor’un oyunda ki üstünlüğünü ve rakibinden çok daha üstün yetenekli oyunculara sahip olduğunun galibiyette çok önemli rol oynadı.

3-Visca ve Trezeguet yetenekli iki kanat oyuncusu Umut Bozok santraforda Sörloth ve Cornelius’tan sonra çok yetersiz gözükmekte. İyi bir alternatif olabilir fakat gol atmasına rağmen Trabzonspor’u şampiyonluğa taşıyabilecek bir santrafor değil. Umut ile İcardi’yi kıyasladığımızda şampiyon takımın santraforunun çok daha kaliteli ve özellikli olduğu görmekteyiz. Eğer şampiyon olmak istiyorsan Umut Bozok yetersiz kalır. Trezeguet kulübede kalır. Nwakaeme gibi çok daha yaratıcı özel bir oyuncuya ihtiyacı olduğu kesindir.

Sonuç son iki maçta çok farklı sonuçlarla alınan galibiyetlerle Trabzonspor taraftarının gönlü alınmıştır. Hoca için henüz karar vermek çok erken olur. Hoca zaten en büyük hatasını Fenerbahçe maçına çıkardığı kadro ile zannediyorum görmüştür. Hocanın kulağına birileri sahaya çıkacak kadro adına ve oynayacağı sistem ve taktik adına birçok şeye Fenerbahçe maçından sonra birileri bir şeyleri fısıldadı ki veya benim yazılarımı okudu ki Trabzonspor’un en başından beri bu kadroyla en başarılı olacağı oyuncu kadrosunu çıkarıyor. Ayrıca çıkardığı oyunculardan özelliklerine göre en iyi performans alacağı sistem ve taktik ile oynuyor. Hocanın da bu kısa sürede gerçekleri görüp yapmış olduğu değişiklikleri taktir etmek lazım. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap