SON DAKİKA
SON DAKİKA


Geçen Hafta Neden Böyle Yapmadın?
23.05.2023

Trabzonspor,  Karagümrük karşısında farklı galip geldi. Bakalım neler oldu ?

1- TRABZONSPOR’DA hoca geçen haftaki hatalarını yapmadı.  Müsabakaya elindeki en iyi oyunculardan oluşan doğru bir kadro çıkardı. Ayrıca sistem olarak da artık dünyada üçlü defans oynanmayacağını gördü. Hele de Eren Elmalı ile hiç üçlü defans oynayamazsın. Bunu da anlayarak maça 4-3-3 dizilişiyle çıktı.  Ve bu iki doğru Trabzonspor’a galibiyeti getirdi.

2- TRABZONSPOR’UN iyi oymasında Karagümrük’ün büyük katkısı oldu. İddiası olmayan Karagümrük’ün üzerine gelince defans bloğunda çok büyük boş alanlar oluştu. Trezeguet gibi, Visca gibi, Ömür gibi, Bakasetas gibi  oyunculara baskı ve pres yapmazsan , bu oyunculara boş alan bırakırsan 4 değil 8 bile yersin.

3- TRABZONSPOR’DA defansın ortasındaki Bartra hücuma çıktığı zaman zaman gol atmasına rağmen Trabzonspor’da ve Türkiye Ligi’nde oynayabilecek bir stoper değil.  Kademelerde çok geç kalıyor. Bire birde çok rahat çalım yiyor. Adam markajını hiç yapamıyor.  Bu yıl defanstaki en büyük sorun bu sporcunun sürekli takımda oynatılması ve rakibin çok rahat pozisyon bulup gol atması.  Sezon başından bu yana sürekli Vitorla beraber Hüseyin oynatılsaydı Trabzonspor birçok müsabakayı kaybetmez ve daha dirençli bir defansa sahip olurdu.  Sağ bek Larsen’in kapasitenin yetersiz olması ve sağ bekte yetersizken birde sol bekte oynatılması defans kurgusunu çok bozuyor ve rakibin çok rahat pozisyona girmesini sağlıyor.

4- DEFANSIN böyle hatalar yapması rakibe çok gol pozisyonu vermesi Uğurcan’ın da konsantrasyonu bozmasıyla beraber birçok yediği gol kendi hatasından olmuştur.  Uğurcan’ında formunu baya aşağı çekmiştir.

SONUÇ olarak geçen haftaki hocanın yaptıkları ile bu hafta ki yaptıkları tam tersi olmuştur. Geçen hafta Fenerbahçe maçında bu doğruları yapmış olsaydı Trabzonspor Fenerbahçe maçında çok iyi bir sonuç alıp derbide Fenerbahçe’yi mağlup edebilirdi. Trabzonspor’da taraftarın takıma vereceği destek çok önemli. Takımın ligdeki puan sıralamasında ki yeri ne olursa olsun.Her müsabakaya gitmeliler. Özellikle Trabzon’da ki maçlarda tribünleri doldurmalılar. Yoksa taraftarsız sahadaki Trabzonspor ancak kapasitesinin %50’sini sahaya yansıtır. Mutlaka Trabzon’da ki maçlarda tribünler tamamen dolmalı ve takıma destek verilmeli.  Başkan ve yönetimin ne yaptığını bilmiyoruz.. Önümüzde ki yazılarımızda mutlaka onlara önerilerimiz olacaktır.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap