SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fos fos fos
5.03.2024

Trabzonspor Alanyaspor karşısında çok farklı bir mağlubiyet aldı. Burada neleri gördük neleri yaşadık veya bize Trabzonsporlu futbolcu kardeşlerim neler yaşattı gelin beraber bakalım..

Fatih Tekke ve ekibi Trabzonspor çok iyi analiz etti ve aynı Shota‘nın Karagümrük‘le Galatasaray’a karşı oynamış olduğu takım savunması yaparak rakibe bir tane net golü pozisyonu vermeden kontataklarla galip geldi. Benzer oyun anlayışı ile  Şota Galatasaray’ı eledi Fatih’te Trabzonspor’u yendi.  Peki biz ne yaptık tam kapasitesini ortaya koymayana adım atmayan Pepe ve ne oynadığı belli olmayan bizim Akçaabat Sebatspor’da bile oynatmayacağımız Fountas’ı neden oyuna aldık ? Anlamak mümkün değil. Pepe Trabzonspor’un yıldız diye alınan oyuncu ancak oynadığı futbol ortada. Baniya, Pepe, Mehmet, Berat birtane transfer tutmaz mı ? Kim aldı bu oyuncuları ? Transferde bu kadar hata yapılmaz.  Kimse Abdullah Hoca’ya suç bulmasın. Abdullah hoca teklif eder veya herhangi bir teknik direktör teklif eder ama burada son kararı başkan ve yönetim verir. Bu transferleri kim yaptı ve neler oluyor acaba bir şeyler mi dönüyor bu işlerin içerisinde. Örneğin Şenol hoca birçok transfer istiyordu ama Faruk abiyle İskender müsaade etmiyordu.  Hocam diyordu kulübü batırırız borçlandırırız ve bu kulüp yönetilmez hale gelir müsaade etmiyorlardı.

Söylüyoruz buraya futbolu bilen bir sportif direktöre veya menajer getirin. Mehmet Yılmaz olur, Hami Mandıralı oluyor. Çok eski futbolcu var. Maalesef yönetim içerisinde futbolu bilen adam yok. Bu kadroyla bu kadar yapabilecek bir şey yok. Sorumlu kim bana göre hoca değil hoca iyi bir hoca Türkiye’deki hocalar içerisindeki en iyi hocaların ilk başlarında gelir. Bence burada ne olursa olsun hocalar gelir gider ama kulüp kalıcı bu transferleri kim yaptırmışsa bu kadroyu kim oluşturmuşsa ona bakmak lazım. Taktik olarak Fatih Tekkeyi ekibi mükemmel bir taktik uyguladılar ve biraz da Trabzonspor’un futbolcuların sorumsuz vurdumduymaz rakibi küçümseyen anlayışlarıyla sahadan mağlup ayrıldılar yine diyeceğiz ki bu bir ders olsun. Büyük kaptan kaleci adama bakmadan top atıyorsun ? Topu nereye atıyorsun ? Adam ne yapıyor adamı ne yaptığını arkadan sen görüyorsun adam ileri bakıyor sen adama pas atıyorsun kaptan olmaz.

Trabzonspor bütün taraftarları hayal kırıklığına uğrattı ve bu müsabakada üçüncülük şansını elde edecekti ama Visca, Trezeguet ve Enis gibi oyuncular bugün maalesef iyi bir performans ortaya koyamadılar. Trabzonspor’un kulübeden oyuna koyacak oyuncusu yok. Maalesef kulüp iyi yönetilmiyor kulüp sahipsiz bu kulübe sahip çıkmak lazım. Koskoca Trabzonspor çok daha yönetilmeli. Gelecek yıl için daha düzgün planlar yapılmalı ve şampiyon olabilecek kadro için Mutlaka kulübün içeresinde futbolu bilen birileri olmalı yoksa sorumlu olan başkan ve yönetim çokta hata yapmaya devam edecek kulübün milyonlarca Euroları boşa gidecek lütfen yapmayın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap