SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ders çıkarmalıyız
4.12.2023

Trabzonspor yönetim kurulu uyuyor mu ? Bu hakemin hasta Galatasaraylı olduğunu bilmeyen kimse yok ve baktığımız zaman bu hakemin geçmiş müsabakalarda Trabzonspor’u katlettiğini görmekteyiz. Neden Trabzonspor yönetimi hakemler konusunda bu kadar etkisiz kalıyor ?  Hatay maçı iki puan Kasımpaşa maçı iki puan bu maç üç puan toplam yedi puana gitti! Trabzonspor’un şimdi 30 puanı vardı. Yönetime buradan ricam lütfen bu hakemler konusunda federasyona bu işi bırakmasınlar yoksa Trabzonspor’un yıllarca şampiyonluklarını aldıkları gibi almaya devam ederler. bu hakem bir daha asla Trabzonspor maçına gelmemeli

Abdullah hocanın bu maçta yaptığı hem değişiklikleri hem de hangi taktikle oynadığını takımı nasıl oynatmaya çalıştığını çok anlayamadım. Neden Pepe çıktığında Enes Destan‘ı koymadı ? Neden hiç hazır olmayan oyuncuları sahaya sürdü ? Bu kadar rakibe baskı yapmayan pres yapmayan rakibi ısırmayan bir orta saha kurgusu ile sahaya çıktı anlamak münkün değildi. Rakibin yaptığı kontaklara önlem almayan bir takım izledik ben de anlamadım yoksa bu oyuncular hocayı protesto mu ödüyor anlamak mümkün değil.

KALECİ Uğurcan ise bu gol hiç yakışmadı. Atlamas top kucağına gelecek neden atladı anlamak münkün değil. Bu temel bir eğitim bu pozisyonda atlamaması gerekiyor bu gol yenmez Uğurcan yine yoksa konsantrasyon bozukluğu mu yaşıyor ? Milli takımda kaleyi  aldı diye yine kendi takımda oynamayı mı küçümsüyor ? Yoksa parasının artırılmasını mı istiyor ?  

Trabzonspor mutlaka özellikle kendi sahasında rakibin oynamasına müsaade etmemeli. Rakibe sade basmalı sahanın her tarafında baskı ve pres yapmalı. Rakibin kontra ataklarına önlem almalı ve bunu yaparken de ortaya müthiş bir takım ruhu koymalı yoksa Trabzon futbol kültüründen doğan bu rakibi oynatmama ve rakibi baskıyla ezen futbol anlayışı anlayışının ortaya çıkarmış olduğu sinerji ile bir çok Rakibi ezmiştir ve yenmiştir. Ama maalesef bu maçta bir tane net gol pozisyonu yok ne kanatlar çalışıyor ne de merkezden bir akın var. Trabzonspor pozisyon üretmeden bu kadar kötü bir ofans taktığı ile müsabakayı bitirmesi son derece üzücü bundan sonraki müsabakalarda mutlaka Abdullah hoca bu anlattıklarımızı giderme adına daha dikkatli çalışmalı. Mutlaka takıma devre arasında stoper, sağ bek ve sol bek transfer edilmeli. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap