SON DAKİKA
SON DAKİKA


Derbi Galibiyeti Çok Önemli
18.09.2023

Trabzonspor, Beşiktaş karşısında ilk 15 dakika hariç ortaya mükemmel bir performans koyarak 3 gollü güzel bir galibiyet aldı. Nedenlerine bakalım...

1-Trabzonspor, artık santrafor ile oynamaya başladı. Onuachu ile Enis Destan mükemmel performans ortaya koyuyorlar. Topu tutuyorlar, topu koruyorlar, arkadaşlarına garanti pas veriyorlar, gol atıyorlar, rakip stoperlere pres yapıyorlar, orta sahada gelenlerle verkaç yapıyorlar ve arkadaşlarına şut pozisyonu hazırlıyorlar. Umut Bozok'un bunların hiçbiri yapmazı. Trabzonspor, bu oyuncuların sayesinde oyunu üçüncü bölgede oynuyor, net pozisyonlar üretiyor ve goller bulup galip geliyor.

2-En son yapılan transferler başta Mend, Onuachu, Pepe ve Berat ile beraber çok doğru transferler yapıldı. Bunları yapan başkan ve yönetimi kutlamak lazım. Ancak oyuncu kadrosu olarak hem Galatasaray, hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş seviyesinde bir takımımız var. Hatta onlardan daha iyi bir takımımız var.  u transferlerin yarattığı sinerji ile hocanın oynatmak istediği oyun felsefesi bütünleşince Trabzonspor şampiyonluğun favorisi olıur.

3-Kaleci Uğurcan mutlaka eski formuna geri dönmeli. Maçlara iyi konsantre olmalı. Stoperde Baniya'ya şunu söylemek istiyorum. Hiçbir defans oyuncusu %100'de alamayacağı topa rizikoya girip yatarak müdahale yapamaz. Topu alamadığı zaman ya penaltı yaptırır yada takımına gol yedirir.  Bunu Baniya'ya birisinin anlatması gerekiyor yada Baniya'nın bu yazıyı okuması gerekiyor. Çok kontolsüz, rizikolu, tehlikeli hamleler yapıyor. Geçmişte bu hataları Karagümrük'te yaptı artık burada yapmamalı.

Sonuç olarak Trabzonspor, sağdan Viscan, soldan Bardhi ve santrafor Onuachu'nun tam kapasiteleri ortaya koymaları orta sahada özellikle Mendy ve Bakasetas ile beraber iyi performansları ile galibiyette büyük katkı sağladılar. Bir derbiyi kazanmak çok önemli. Beşiktaş çok iyi takım. Galibiyette çok önemli. Artık Trabzonspor şampiyonluk yarışında kesin vardır. Şampiyonluğun adayıdır. Buradan her maç tribünleri doldurup takımı desteklemelisiniz ki takım şampiyon olsun çok daha iyi bir karoya sahip ol

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap