SON DAKİKA
SON DAKİKA


Büyük takım olmak için
11.11.2023

Trabzonspor Konyaspor maçında neler oldu bir bakalım

1-TRABZONSPOR her maçını mutlaka şampiyonluk maçı gibi oynayıp zihinsel olarak hazırlanmalı. Özellikle büyük maçlara daha fazla konsantre olan oyuncular derbilere nazaran zorluk derecesi daha düşük olan maçlara tam konsantre olamıyor. Abdullah hocanın ve ekinin oyuncuları bu maçlarada iyi hazırlanması lazım. Yoksa kaybedilecek her puan üst gruptan kopma anlamı taşır ve Trabzonspor’u hedefsiz bir takım halinde getirir. Taktiksel idmanların yanı sıra zihinsel hazırlık şart.

2- TRABZONSPOR sadece topa sahip olduğu zaman değil topa sahip olmadığı zaman bile rakibe baskı yapmalı pres yapmalı rakibi oynatmamalı ve rakibin orta sahayı geçmesine müsaade etmemeli ve rakibi ısırmalı.  Bunun içinde orta alanda Berat ve Mendy’in oynaması ve aynı zamanda formda olması şart. Diğer oyuncularında bu oyuncularına yardım ederek takım halinde ön alan baskısı ile rakibin oyun kurmasını hem engelleyebilir hem de kapılan toplarla rakip savunmayı dengesiz yakalayıp gol bulabiliriz.

3-ABDULLAH hoca çok doğru kadro ile sahaya çıkıyor ve takımın daha çok rakiple ikili mücadelelerde top kazanmasını sağlamalı ve özellikle orta sahayı mutlaka daha güçlü kurgulamalı. Abdulkadir Ömür daha çok öne oynayarak sonuç üretmeli.  Onuachu gibi bir oyuncunuz varsa sağdan soldan mutlaka orta denemesi yapılmalı. Bunu hem Fenerbahçe maçında hem de bugünkü Konyaspor karşısında gördük. Trabzonspor’u ortalar zirveye taşır.

4-TRABZONSPOR’UN mutlaka defanstaki savunmadaki oyuncuları da hatasız oynamalı. Özellikle Trabzon’un en zayıf halkası sağ bek Mehmet ve sol bek Larsen. İki oyuncunun da hem alan hem de adam markajını daha doğru yapması gerekiyor. İki oyuncunun da hem ofansta hem defansta önemli eksikleri var. Bunları biran önce gidermemeliler yoksa bu takımda ikisi de kalıcı olmaz. 

SONUÇ olarak alınan üç puan çok önemli ama mutlaka bunun devamı için bütün futbolcular bireysel olarak performanslarını aynı Abdullah hoca gibi artırmalı.  Bu takım şampiyonluğa oynar şampiyon olur eğer bu söylemiş olduklarımı bir takım ruhu içeresinde tam kapı kapasiteyle sahaya yansıtırlarsa. Üç puan iyidir moraldir güzeldir ve Trabzonspor’da her maçta üç puan almalıdır. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap