SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu zeminde bu kadar
26.08.2018

Trabzonspor ile Ankaragücü, dün akşam çok kötü bir sahada karşı karşıya geldi. Zemin aşırı kötüydü. Türkiye’nin Avrupa ve Dünya şampiyonalarına aday olduğu dönemde bu kadar kötü zeminin olmasını ayıpla karşılıyorum.

Maça geçmeden önce bir diğer konu da Trabzonspor’un bu sezon giydiği siyah formalara değinmek istiyorum. Bu formalar rezalet ötesi. Trabzonspor tarihinde siyah forma giymedi. Bu forma bize yakışmıyor.

Trabzonspor, Ankaragücü maçına mükemmel taraftarının desteği ile başladı. Taraftara ayrı bir parantez açıyorum. Türkiye’nin her yerinde taraftarı olan tek takımdır Trabzonspor. Yine Ankara’da da stadı dolduran taraftarlara alkışlarımı gönderiyorum.

Trabzonspor maça 4-2-3-1 sistemi ile başladı. Uygulanmak istenen taktik ve sistem tuttu. Ama tutmayan tek şey saha zeminiydi. Bu tür zeminler her zaman sahada zayıf olan takımın avantajınadır. Trabzonspor sahada oynamaya çalışırken, Ankaragücü de oynatmamaya çalıştı. Bu da rakibin işine geldi. Çünkü Trabzonspor’un usta ayakları kötü zeminde çok fazla etkili olamadı.

Deplasmanda alınan beraberlik moral gibi gözükse de, Ankaragücü’nün kadro maliyeti bizim yedekte oturan Kucka ile Sosa kadar. Ama geçmişte yapılan yanlış kadro oluşumu ve transferlerin sıkıntısını yaşıyoruz.

Maç ilerledikçe futbolcuların konsantrasyonu düşer. Dün akşamda bunu yaşadık. Teknik direktörler önlem alsa bile her futbolcu hata yapabilecek kapasiteye sahiptir. Sezon başında bu tür kazalar olabilir. Trabzonspor, iyi yolda. Galatasaray maçı ile çıkışa geçecektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap