SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Maç Yanıltmasın
23.01.2023

Trabzonspor, kendi sahasında çok iyi bir futbol oynayarak haklı bir galibiyet aldı. Bakalım ne oldu ?

1-Abdullah hoca, orta sahayı daha çok ofansif oyunculardan kurulu bir tercih yaptı. Üç sol ayak Bakasetas, Ömür ve Yusuf’un aynı anda sahada olması. Çok ilginçti. Fakat rakip İstanbulspor olduğu için ve zayıf bir takım olduğu için kadro dizilişi doğruydu. Bu diziliş zayıf takımlara karşı doğrudur.

2-Trabzonspor’da forvet hattı çok yersiz. Özellikle santrafor Maxi Gomez çok dağınık. Çok top kaptırıyor. Yerini çok kaybediyor. Doğru pozisyon alamıyor. Neredeyse Trabzonspor sahaya yarım forvet ile çıkıyor. Trezeguet ve Djaniny topu aldı mı  tamamıyla kafalarını yere eğip takım oyununda çok uzaklar. Bireysel oynuyorlar. Arkadaşlarına orta atmıyorlar, pas vermiyorlar, asist yapmıyorlar. Bu sporcular takıma nasıl faydalı olacak ? Forvet hattında çok büyük sorun var. Bu kadar az gol atan ve az asist yapan forvet hattı ile şampiyon olunmaz.

3-Trabzonspor’da sürekli değişen bir defans bloğu var. Peres’in takıma dönmesi sağ tarafı düzeltti. Sol tarafta Eren’de iyi diyebiliriz. Ama merkezde Bartra gol atmasına rağmen hala çok formuz, çok güçsüz, Denswil daha dengeli. Hugo biran önce eski formuna kavuşup bu bölgeye dönmeli. Yoksa Trabzonspor merkezde rakibe çok pozisyon veriyor. Özellikle alan markajları yaparken tehlikeli en yakın rakibe gidip baskı ve pres yapmakta çok geç kalıyorlar. Biran önce forvet hattı ve savunma daha güçlenmeli ve daha dengeli olmalı

Sonuç olarak bu müsabaka Trabzonspor’u aldatmasın. Rakip çok zayıf. 40 dakikaya kadar Trabzonspor ceza sahasına gelmediler. Bu karşılaşma ne taraftarı ne de teknik heyeti yanıltmasın. Uyarılarımızı dikkate alın.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap