SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Defansla Bu Kadar
28.11.2023

Trabzonspor, Sivasspor karşısında talihsiz iki puan kaybetti. Yenilen gollere baktığımız zaman kalecinin kötü performansı ayrıca rakibin attığı bütün şutların çok isabetli ve çok etkili oluşu Trabzonspor adına şansızlıktı. Bakalım neler oldu ?

1-Trabzonspor’un kadrosu çok iyi bir kadro fakat daha çabuk, daha hızlı, garanti, öne oynayarak yüksek tempolu akınlar yapmalı. Rakibe yapacağı hızlı hücumlarla pozisyon üretmeli ve goller bulmalı.

2-Sağ taraftar Pepe ve Sol tarafta Visca oyundan genişlik yapmalı. Gereksiz içe girip kendilerini rakibe teslim edip  oyunu sıkıştırmamalı. Kanatlardan daha çok orta yapıp Onauchu’yu topla buluşturmalı. Tersten gelen ortalarda ise ikinci bir santrafor olup ceza sahası içerisine gol atmak için mutlaka girmemeliler.

3-Trabzonspor’da bugün en önemli eksiklik hiçbir dönem topu kazanamadık. Yapmış olduğumuz akınlardan sonra dönen toplara sahip olan Sivasspor, çok hızlı kontra ataklar yaptı. Rakibin yapmış olduğu akınlardan sonra da yine dönen topları Sivasspor’lu oyuncular sahip olunca orta saha ve oyunun üstünlüğü Sivasspor’un eline geçti. Şu unutulmamalıdır ki sahada futbolun gizli silahı dönen toplardır. Mutlaka bu dönen toplara sahip olmak gerekir.

4-Trabzonspor’un kalecisi ve defansı ortaya çok kötü performans koydu. Sağ bek Mehmet kötü sol bek Eren’se ondan daha kötü. Eren her aldığı topta yüzü kendi kalesine dönük. Halbu ki yüzü sürekli rakip kaleye dönük olmalı. Bu milli futbolcuya birisi topu aldığı zaman ayağına yüzünün rakip kaleye dönük olması gerektiğini anlatsın. İki stoper Baniya ve Denswil’de kötü olunca ceza sahası içerisinde adam markajı yapmadıkları için  Trabzonspor maalesef çok kolay gol yemektedir.

Sonuç olarak Trabzonspor iyi yolda. Puan farkına bakmazsınız Trabzonspor iyi oynadığı sürece şampiyonluk yarışında var olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap