SON DAKİKA
SON DAKİKA


Benden söylemesi
12.08.2023

TRABZONSPOR, Antalyaspor karşısında rakibinden çok daha üstün bir performans ortaya koyarak hak ettiği bir galibiyet aldı. Bu 3 puan çok önemliydi. Futbolda şampiyonluğa oynayan takımlar maksimal performansa üçüncü haftanın sonunda ancak yükselebilirler. Bu yüzden ilk 3 hafta çok büyük sürprizler yaparak puanlar kaybeder. Ama bu süreci kayıpsız atlatan iddialı takımlar daha sonra maksimal performans yakaladıkları zaman şampiyonluğun en büyük adayı olurlar. Örneğin geçen yılki Galatasaray’ın durumu gibi.

1-TRABZONSPOR’DA gördük ki oyuncu kadrosuna takviye yapmak gerekiyor. Özellikle santrafor bölgesinde Gomez ve Umuz Bozok ile bu takım şampiyonluğa oynayamaz. Ayrıca stoper bölgesine mutlaka üst düzey bir stoper almak lazım. Orta sahaya da çok üst düzeyde bir ön libero şart. Bu transferleri paranız olmadığı için yapamayabilirsiniz. Ama Bartır yaparak (oyuncu takası) yaparak bu bölgeleri güçlendirebilirsiniz. Mutlaka Trabzonspor 3 tane çok üst düzeyde oyuncu almalı. Yoksa bu kadroyla şampiyon olamazsın.

2- TRABZONSPOR’DA sağdan ve soldan kanatlar istenilen düzeye bir türlü ulaşamadı. Özellikle sağ tarafta Larsen ve Visca performans olarak çok daha üst düzeye çıkmalılar. Hücumda  yapmış oldukları ataklarda daha isabetli ortalar ile asistler yapmalılar. Özellikle Visca eski performansını yakalayıp gol atıp attırmalı. Trezeguet ile Eren ise atakların sonundaki son paslarda yapmış oldukları paslarda, ortalarda mutlaka topu en doğru yere aktarmalılar. Yoksa tüm akınlar boşa gider ve etkisiz hale gelir.

3- ORTA saha Abdülkadir Ömür ve Bakasetas birbirlerine yakın oynarken birbirlerine şut pozisyonu hazırlamalılar. Dönen topları mutlaka almalılar. Uzaktan kaleye bol şut atmalılar. Çok kenara çıkmamalılar. Defans ile kaleci arasına ikinci bir santrafor gibi derin ve delici sürpriz koşular yapmalılar. Yetenekleri ile maçın kaderini değiştirmeliler. Bu felsefede oynarlarsa takımı şampiyonluğa taşıyan iki tane büyük yıldız olurlar.

SONUÇ olarak Trabzonspor’un bu yıl olmuş transferlerin takıma  hiçbir katkı sağlamayacağı kesin. Transferde başkan ve izleme komitesi  büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Ama zaman vardır. Yapacağı 3 büyük yıldız transferle bu başarısızlığı yok edebilir. Yoksa geçen yılki takımla kıyasladığımız zaman Trabzonspor, güç kaybetmiştir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap