SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ayrı Seviyeler
6.08.2022

En başta bol gollü olmasını beklediğimiz bir maçtı. Maç başladıktan sonra haklı beklenti içinde olmuşuz. Çünkü rakip size rakip olacak bir takım değil. Trabzonspor her zamanki kontrollü oyunuyla maça başladı. Maçın sonuna kadar risk almadan oynadı.


İlk maçlardaki sürpriz skorları en iyi Abdullah Avcı bilir. Buna izin vermedi ve Siopis ile başladı. Yunanlı oyuncu her yere koşarak, neredeyse 3 kişilik oyun oynadı. 


Siopis, Bakasetas, Abdülkadir, Trabzonspor’un çalışkan oyuncularıydı. Bir de Larsen. Sağ bek mi sağ açık mı derseniz, bence açık oyuncusu. 3-5-2 oynarsanız 5’linin sağında çok harika işler yapar. 


İlk devrede Trabzonspor, ikinci devrede İstanbulspor daha atak bir oyun oynadı. İstanbulspor’un zaman zaman Trabzonspor kalesinde gollük pozisyon üretmesi bile başarı. Abdülkadir-Bakasetas ve Siopisli orta saha iyi ama üretken değil. Abdülkadir ne 8 ne 10 ne de 6. Hiçbiri değil. Bakasetas’a 10 numara görevi verilse de, bu özelliklere sahip değil. 


Maç öncesinde Trezequet’i yakından izleyeceğim dedim. Trezequet bir Nwakaeme etkisi yapacak mı diye? İşin doğrusu ilk maçtan karar vermek zor. Trezequet’in kanattan akacağı çok maç olacak. Ancak Nwakaeme etkisi verecek mi, emin değilim. Ki bu maçta her iki açık oyuncusu Trezequet ve Visca çok çok etkisiz kaldı.


Trabzonspor kolay rakibine karşı rahat kazandı. Ne Sivas ne de bu maç Trabzonspor’un geleceğine dair ölçü değil. 


İstanbulspor ile Trabzonspor ayrı seviyelerin takımları. Şampiyonlar Liginde böyle iki kolay kafa şutu kimse kimseye vurdurmaz. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap