SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zorluoğlu’nun vücut dili raylı sistemin akıbeti!
4.10.2023

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu geçen hafta ziyaret ettik.

Zorluoğlu ile kentin sorunlarını, kentte tartışılan mevzuları ve vaat edilen projeleri konuştuk.

Öncelikle Sayın Zorluoğlu’na misafirperverliği ve sorduğumuz her soruya samimiyetle cevap verdiği için teşekkür ederiz.

Zorluoğlu ile kent üzerine samimi bir ortamda sohbet ederken konu Trabzon’da yıllardır, konuşulan, her seçim döneminde gündeme gelen, sürekli yazılıp çizilen dillere pelesenk olan ancak ne yazık ki bir arpa boyu yol alınamayan Hafif Raylı Sistem Projesi’ne geldi.

Sözü fazla uzatmadan Zorluoğlu, mega proje ile ilgili “Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Yatırım Programına raylı sistemi teklif ediyor. Tabii şuanda devletimizin yeni yatırımlar konusunda çok ince eleyip sık dokuduğunu biliyoruz. Çünkü kaynaklar deprem bölgesinde kullanılıyor. Tasarruf dönemi var. Yatırım programına alınması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzon’a çağ atlatacak proje Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın yatırım programına girer mi bilinmez lakin Zorluoğlu’nun açıklamaları ve vücut dilinden şahsen şunu anladım.

Tabii bu benim düşüncem ve yorumum, kimseyi bağlamaz; şöyle ki raylı sisteme kısa zaman içerisinde başlanılması pek mümkün gözükmüyor.

Zorluoğlu’nun vurguladığı gibi deprem bölgesi gerçeği var. Haliyle tasarruf dönemi.

Projenin kısa vadede yatırım programına alınması pek de mümkün gözükmüyor.

Umarım yanılan biz oluruz. Hayırlısı olsun diyelim.

 

ARTIK SİYASİ MALZEME YAPMAYIN

Lakin bu projeyi her seçim dönemi oy almak için diline dolayan AK Partili yerel siyasilere, vekil ve belediye başkan adaylarına bir çift sözümüz var.

Yetmedi mi artık vatandaşı oyaladığınız?

Seçime kazanmak için ‘her yol mübahtır’ mantığı ile hareket ederek vatandaşa olmayacak vaatlerde bulunmaktan sıkılmadınız mı?

Umut verip dereyi geçtikten sonra vatandaşı yarı yolda bırakmaktan hiç rahatsız olmuyor musunuz?

Yetmedi bir, iki, üç seçimi atlattınız bir dahaki seçimde aynı projeyle vatandaşın karşısına çıkıp oy isterken yüzünüz kızarmaz mı?

Artık raylı sistem hikayesine bir son verilmeli. Trabzon’da ya yapılacak ya da yapılmayacak.

Vatandaşa net olun. Ama lütfen bu projeyi siyasi malzeme yaparak halkın duygularıyla daha fazla oynamayın.

Yukarıda da vurguladığım gibi inşallah yanılan biz oluruz da şehir içi ulaşımı bir nebze de olsa rahatlatacak proje Trabzon’da vücut bulur.

 

YAKIŞTI MI SİZE SAYIN BAYRAKTAR?


Geçtiğimiz hafta AK Parti Sakarya Milletvekili aynı zamanda FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı olan Lütfü Bayraktar vekil maaşlarının yetersizliğinden dert yanarak hizmet yapma noktasında sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Neresinden bakarsanız bakın, Bayraktar’ın açıklaması tam bir skandal!

73 bin TL vekillik maaşı alan Bayraktar’ın siyasilerin ve bazı oda başkanlarının iddiasına göre FİSKOBİRLİK’ten de ayda 67 bin TL huzur hakkı aldığı ileri sürülüyor.

Sormak isteriz Sayın Bayraktar’a hemen hemen her gün artan enflasyonda 11 bin 400 TL ile geçinmeye çalışan asgari ücretli, ayda 7 bin 500 TL maaş alan emekliler ne yapsın, nasıl geçsin?

Hem de eylül ayında yoksulluk sınırının 43 bin 433 TL olduğu bir ortamda.

Olmadı Sayın Bayraktar, yakışmadı size!

Size ‘bin düşünüp bir söyle’ sözünü tavsiye ederiz.

Kaldı ki millete hizmet iddiasıyla yola çıktıysanız çok daha hassas, dikkatli ve sağduyulu olmak zorundasınız. Para işlerine çok fazla girmemelisiniz.

Ayrıca devletimizden de beklentimiz şudur ki artık devlet kademelerinde çift görev yapılmasına izin verilmemeli. Hem vekillik, belediye başkanlığı yapanların bir başka kurumda yönetici olmalarının önü kesilmeli.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap