SON DAKİKA
SON DAKİKA


Turgay Şahin’e haksızlık!
10.01.2024

Trabzon’da tıpkı AK Parti’de olduğu gibi CHP’nin de Büyükşehir belediye başkan adayı belirsizliğini koruyor.

Trabzon gibi önemli bir şehirde hala etkili bir adayın belirlenmemesi veya ismi geçenlerin adaylığa pek sıcak bakmaması partilileri endişeye sevk ediyor.

Trabzon’un en önemli siyasetçilerinden namıdiğer ‘Volkan Abi’ 31 Mart yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklamıştı.

Ancak CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Canalioğlu’nun açıklamasına rağmen kendisiyle görüşeceğini, adaylık teklifinde bulunacağını dile getiriyor.

Yine CHP Trabzon’un önemli isimlerinden iş insanı Ali Türen Öztürk’ün adaylığı dillendiriliyor.

Öztürk’ün de yaptığı açıklamalara bakılırsa o da adaylığa çok fazla sıcak bakmıyor.

Öztürk’ün il yönetiminden ziyade Genel Merkez’den direkt kendisine görev tevdi edilirse görevi kabul edeceği gelen bilgiler arasında.

Diğer ismi geçen adaylar ise CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, İYİ Parti’nin önceki dönem milletvekili Hüseyin Örs ve il başkanı Mustafa Bak.

Gelinen noktada hala adaylık noktasında bir belirsizlik hakim…

Elbette koskoca CHP, Trabzon’da adaysız kalmayacak, önemli olan etkili ve heyecanı kaybetmeyen bir kişinin aday gösterilmesi.

Ayrıca ismi geçen adayların isteksiz davranması her seçimde Trabzon’da ipi göğüsleyen iktidar partisi AK Parti’ye karşı 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin işinin bir hayli zor olacağı kanaatindeyim.

Bu arada şunu da vurgulamakta fayda var: CHP Trabzon’da neden hep her dönem belli başlı adaylar konuşulur?

Mesela Trabzonluların çok yakından tanıdığı, sevip saydığı, şehrin sorunlarını yakından bilen, yıllarca meclis üyeliği görevini yapan ve yaptığı tespitlerle kentin menfaatleri adına idarecilere yol gösteren Turgay Şahin hiç gündeme gelmez anlamak mümkün değil!

Şahsi kanaatim şudur ki her daim partisinin emrinde olan Şahin’e haksızlık yapılıyor.

Bir de işe duygusal bakmayı bir kenara bırakacak olursak Şahin’in Trabzon’da partisine ivme kazandıracağı yadsınamaz bir gerçek.

Tabii kararı verecek CHP Trabzon İl Örgütü ve Genel Merkezidir.

NE İSA’YA NE MUSA’YA!

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, kısaca değinmek isterim.

Bizim meslek çilekeş ve vefası olmayan bir meslektir açıkçası.

Hani denir ya ‘Ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranamamak’ diye…

İşte bizim meslek tam da öyle…

Hele bir de bazı siyasilerin, idarecilerin bam teline basmayı verin, anında yaygara koparılır, mobbingler uygulanır, gazeteciler günah keçisi ilan edilir.

Bu kapsamda tüm meslektaşlarım adına biraz daha sağduyu rica ediyoruz.

Şeyh Edebali’nin çağlara ışık tutan Osman Gazi’ye yaptığı nasihatte olduğu gibi ‘Eleştirmek bize, katlanmak sana.’ Bu yüzden biraz daha hoş görü ve anlayış diyoruz.

İşini hakkıyla yapan, bedeli her ne olursa olsun doğruları yazmaktan geri durmayan, kamu menfaati adına çalışan tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap