SON DAKİKA
SON DAKİKA


Düşün Trabzon’un yakasından!
7.02.2024

Trabzon’da ne zaman bir mega proje dillendirilse, komşu illerimizde bazı siyasiler ve STK temsilcileri hemen ayaklanarak ‘Trabzon’da yapılıyor bizde yapılmıyor’ yaygarasını koparıyor.

Şimdi de CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Trabzon’da hayata geçirilmesi planlanan Raylı Sistem Projesi üzerinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu eleştirmiş.
Sayın Adıgüzel, Ordu ve Giresun’un bypass edildiğini, iki kentte de çevre yolu projesinin hayata geçirilmediğini ifade etmiş.

Milletvekili Adıgüzel, belki ‘Trabzon’da yapılıyor, Ordu ve Giresun’a yapılmıyor’ söylemiyor ama imada bulunuyor.

Adıgüzel’e hatırlatmakta fayda var.

Raylı Sistem Projesi yıllar öncesinden Trabzon’a söz verilmiş bir proje, yeni bir proje değil.

Geç kalınmış bir proje. Kentin trafiği her geçen gün berbat bir hal alıyor.

Sizi çok alakadar etmeyebilir ama Trabzon için elzem bir proje…

Sayın Uraloğlu bu projeyi kısa zamanda hayata geçirdiği takdirde memleketi Trabzon’da vatandaşların gönlüne taht kuracaktır, tarihe de adını altın harflerle yazdıracaktır.

İkincisi, yıllardır şehrinizde çevre yolu ve benzer projelerin hayata geçirilmesi noktasında geç kalınmış ise memleketiniz Ordu’nun ve Giresun’un siyasilerini, sivil toplum kuruluş temsilcilerini eleştirin.

Siyasilerin iktidardan veya muhalefetten olmaları fark etmez. Bu sizin eksikliğinizdir.

İktidarıyla, muhalefetiyle şehrin menfaatleri için birlik olup Ankara’da istediğiniz projeleri koparmaya çalışmalısınız.

Trabzon, bunu pekala başarabiliyor. Şehrin menfaatleri söz konusu olduğunda birlik içerisinde hareket edebiliyorlar. Ama artık Trabzon üzerinden siyaset yapmaya son verin.

Artık ötekileştirici dil terk edilmeli, komşu illerimizin arasına nifak tohumları ekmesine sebep olan söylemlerden uzak durmakta fayda var.

Belki Sayın Adıgüzel’in niyeti bu değil, niyeti şehrine haklı olarak yatırım kazandırmak ama lütfen yatırımlar konusunda başka şehirler üzerinden örnekler vermeyin.

Çünkü bu durum vatandaş bazında yanlış anlaşılmalara sebebiyet veriyor.

Sizin söylemlerinizden cesaret alan bazı STK temsilcileri, düşünmeden yaptıkları konuşmalar neticesinde komşu iller arasında nifak tohumları ekiliyor.

Kardeş olması gereken komşu iller birbirine düşman oluyor.

Artık ‘Trabzon’a yapılıyor, bize yapılmıyor’ söylemleri çok absürt, sıradan…

Yakışmıyor! Vatandaşlarımıza da kötü örnek oluyor…

Bu tür söylemler farklı anlamları da beraberinde getiriyor bilesiniz…

Çekememezlik, kin, nefret ve ötekileştirme gibi…

Unutulmamalı ki Trabzon, medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Türkiye’nin en önemli şehirlerden biridir.

Trabzon tarih, kültür, sanat, spor ve turizm kentidir. Yatırımın da en iyisini hak eder.

Tüm şehirlerimizde olduğu gibi…

Son söz olarak vurgulamakta fayda var, söylemlerimiz mikro milliyetçilik olarak anlaşılmamalı.

Trabzon’un hak ettiği yatırımları alarak gelişip büyümesini istediğimiz gibi bölge illerimiz Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Giresun ve Ordu’nun da en iyi yatırımlar alarak gelişip büyümeleri en büyük dileğimizdir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap