SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atmaca zoru sever
18.04.2019
Çaykur Rizespor, Beşiktaş ve Göztepe maçlarında ortaya koyduğu güzel futbolu Başakşehir maçında da sürdürmek istiyor. Başarılı teknik adam, Okan hoca ve talebeleri Başakşehir maçında yeni bir destan yazarak ligin kaderini değiştirmek istiyor. Hem Okan hoca hem de futbolcular, zorlu maça odaklandı. Ancak Samudio’nun cezalı, Aatif ve Moroziuk’un sakat olması moralleri biraz olsun bozdu. Eğer bu iki oyuncu düzelmezse iki haftadan beri yedek kulübesinde oturan Umar Aminu’ya yeniden ilk on bir yolu gözüküyor. Haftalardır performansında büyük düşüş yaşayan Aminu’ya Okan Buruk ilk on birde şans verirse bu şansı futbolcunun iyi değerlendirmesi gerekiyor. Ortaya koyacağı performans bir anlamda takımdaki geleceğini belirlemiş olacak. Umudumuz o ki eksikliklere rağmen Okan hoca ve ekibi, Başakşehir maçından üç puanla ayrılarak ligin üst sıralarındaki yerini iyice sağlamlaştıracak. 

HOCA EKİBİYLE KALMALI

Bu arada Okan hocanın takımdaki geleceği ise belirsizliğini koruyor. Buruk, şehirle bütünleşti, taraftar onu, o taraftarı çok sevdi. Bu yüzden yeni bir maceraya atılmaktansa önümüzdeki sezon da Okan hocayla devam edilmeli. Eğer uzun vadeli bir başarı hedefleniyorsa istikrar çok önemli. Bunun için şehirle kucaklaşan, iyi bir başarı ivmesi yakalayan Okan Buruk ve teknik ekibi ile tez elden nikah tazelenmeli. Ama ortada hala bir belirsizlik var. Sözleşmenin uzatılması için neden sezon sonu beklenir anlamak mümkün değil. ‘O zaman işin içerisinde başka hesaplar mı var’ diye insan sormadan edemiyor. Sözleşme yapıldığı takdirde hem taraftar rahatlayacak hem de transfer dedikoduları son bulacak. Her neyse, başkan Kartal’ın ve yönetim kurulu üyelerinin vardır bir bildikleri herhalde. Her şeyin hayırlısı diyelim, sezon sonunu hep birlikte bekleyelim. 

HALA NE BEKLENİYOR?

Atmaca’nın başarılı oyuncuları başta Aatif, Vedat Muriqi, Gökhan Akkan ve takımdaki kiralık oyuncular Chidozie Awaziem, Mykola Moroziuk, Azubuike Okechukwu ve Jakub Brabec’in geleceği belirsizliğini koruyor. Başkan Kartal’a birkaç defa sorduk ancak hep sezon sonunu işaret etti. İyi ama neden sezon sonu beklenir? Yoksa futbolcular mı sözleşme imzalamaya yanaşmıyor? Tabii kiralık oyuncuların önce kulüpleriyle anlaşma yoluna gidilmeli. Şu kesin ki Başkan Kartal ve yönetiminin işi bir hayli zor. Eğer takımın iskeletini oluşturan Rizespor’un yıldız oyuncularıyla anlaşma yoluna gidilmezse önümüzdeki sezon işler yolunda gitmeyebilir. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap